Eksplosiv asylprivatisering under de rødgrønne

Norsk Folkehjelp, den siste store ideelle aktøren, med varsku: - Vi er helt på smertegrensa, sier generalsekretær Liv Tørres.

STØRST: Ronald Tuft er teknisk direktør og eier av Hero Norge, den desidert største private aktøren innen asylmottak. Private aktører har tjent hundrevis av millioner på asylboomen det siste tiåret, og sitter på det rødgrønne gren. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / Dagbladet
STØRST: Ronald Tuft er teknisk direktør og eier av Hero Norge, den desidert største private aktøren innen asylmottak. Private aktører har tjent hundrevis av millioner på asylboomen det siste tiåret, og sitter på det rødgrønne gren. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er et uttalt politisk ønske om en tredeling av asylmottaksdriften: De offentlige mottakene skal suppleres av ideelle organisasjoner og private aktører.

Men ferske tall viser at regjeringens praktiske politikk er i ferd med å smadre regjeringens ønskede politikk.

Mens det i 1990 var 12,5 prosent private aktører, har denne andelen i 2012 økt til hele 76,8 prosent. I samme periode har andelen ideelle aktører falt fra 22 til 7,4 prosent.

Slår alarm Norsk Folkehjelp, den siste store ideelle aktøren, er så presset at de vurderer å legge ned hele sin mottaksvirksomhet. Det vil i så fall bety slutten for ideelle, frivillige aktører innen drift av asylmottak:

- Vi er helt på smerteterskelen, enkelt og greit. Det kan ikke være meningen at ideelle organisasjoner skal subsidiere norsk asylpolitikk. Vi driver på et økonomisk minimumsnivå, og kan ikke kutte ytterligere, fortviler generalsekretær Liv Tørres.

Snart faller øksa over to av Norsk Folkehjelps ni gjenværende mottak. Tørres er tidligere statssekretær for Arbeiderpartiet, men går rett i fleisen på sine egne:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer