Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eksplosiv valgstart

Eksplosjoner i Bagdad og Stockholm har ledsaget det irakiske parlamentsvalget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iraks president, Jalal Talabani, var blant de første som avga sin stemme da valglokalene åpnet klokka sju lokal tid torsdag morgen, melder nyhetsbyrået AP. Talabani stemte ved et lokale i den nord-irakiske byen Sulaymaniyya.

Minutter etter at valglokalene åpnet dørene, smalt en granat i Bagdad sentrum i nærheten av den såkalte grønne sonen, der de irakiske myndighetene samt den britiske og den amerikanske ambassaden holder til.

Ingen skal ha blitt skadd i eksplosjonen.

Brannbombe i Stockholm

I Sverige oppsto det i natt dramatikk i Kista nord i Stockholm, der det ble kastet en brannbombe mot et valglokale for irakere som skal avgi stemme ved dagens valg. Politiet har ifølge TV4 slått alarm om at lignende angrep kan finne sted i hele landet i dag.

Heller ikke i eksplosjonen i Stockholm kom noen til skade i natt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling