Eksplosive kamper i Irak

Minst 60 mennesker er drept og flere hundre såret siste døgn. Militsen får 72-timers frist til å legge ned våpnene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mer enn 40 mennesker er drept og flere hundre er såret i harde kamper i Basra sør i Irak, mens ytterligere 20 er drept og mer enn 100 såret i Sadr-byen nord i Bagdad, det siste døgnet, ifølge BBC.

Kampene har tiltatt i omfang og styrke, etter at den ytterliggående sjialederen Moqtada al-Sadr truet med en nasjonal sivil oppstandelse for å stanse angrepene mot Mahdi-hæren.

Trusselen er en respons på at irakiske sikkerhetsstyrker i økende grad har slått til mot Moqtada al-Sadrs Mahdi-milits i den oljerike byen Basra de siste dagene.

Den pågående kampanjen mot Sadr-militsen er den største operasjonen de irakiske regjeringsstyrkene hittil har utført uten støtte fra amerikanske eller britiske styrker, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

I morgentimene i dag ble det meldt om nye kamper i byen, da irakiske regjeringsstyrker rykket inn i Sadr-kontrollerte bydeler.

72-timers frist

Iraks statsminister Nuri al-Maliki ga i dag Mahdi-militsen en frist på 72 timer til å legge ned våpnene og signere et løfte om å avstå fra voldshandlinger. Han truer med de \'mest alvorlige konsekvenser\' for de militssoldatene som ikke føyer seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer