- IKKE HER: Ifølge nye lkkasjer fra politiet til media ble det ikke oppbevart sprengstoff eller bombeingredienser i dette bygget på Ullevål. Foto: Truls Brekke/Dagbladet
- IKKE HER: Ifølge nye lkkasjer fra politiet til media ble det ikke oppbevart sprengstoff eller bombeingredienser i dette bygget på Ullevål. Foto: Truls Brekke/DagbladetVis mer

- Eksplosiver ikke oppbevart i siktedes hjem

Politi-lekkasjer til media sier ulike ting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Ingen av de tre som er siktet for å ha planlagt en terrorhandling, skal ha oppbevart bombeingrediensene hjemme, skriver Aftenposten.

Et fjerde sted skal ifølge avisen ha blitt brukt som oppbevaringssted. Den fjerde adressen er ikke offentlig kjent, men dette stedet skal Politiets sikkerhetstjeneste (PST), i likhet med de siktedes boliger, ha hatt full kontroll over den siste tiden før pågripelsene torsdag.

Ifølge Aftenposten har skjult kameraovervåking vært i bruk, men ikke i de siktedes boliger.

Politiets sikkerhetstjeneste hadde i flere måneder en svært omfattende overvåking av de tre siktede. Alle metoder som er lovlige for PST å bruke, skal ha blitt brukt: Romavlytting av flere objekter, telefonavlytting, sporing ved hjelp av skjult GPS-utstyr og skjulte radiosendere blant annet i de siktedes biler, hemmelig ransaking, åpning av brev.

Politiet har også sikret seg full kontroll over de siktedes kommunikasjon via datamaskiner og internett.

Uiguren og usbekeren ble i går varetektsfengslet ved såkalt kontorforretning fram til mandag. De to er i fullstendig isolasjon, uten tilgang til medier. Mandag fremstilles de for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Fengslingsmøtet vil trolig gå for lukkede dører. (©NTB)

IKKE I KJELLEREN: Her er 39-åringens kjellerbod.
Foto: Truls Brekke
IKKE I KJELLEREN: Her er 39-åringens kjellerbod. Foto: Truls Brekke Vis mer