Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eksplosivt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • De franske bøndene og lastebileierne avsluttet i går blokaden av oljeraffineriene etter at den franske regjeringen lovte at drivstoffavgiftene skulle settes ned. Dermed har bensin og olje igjen vist seg å være politisk høyeksplosive. Det er den som kjent også i Norge, der dyr bensin inngår i Carl I. Hagens opprør mot den etablerte politikken. Bensinprisen nevnes oftest blant de sakene som får folk til å strømme til hans parti.
  • Dette er et fenomen som gjør seg gjeldende i de fleste land. Høye drivstoffavgifter er begrunnet med at bilbruk er en av de viktigste kildene til global oppvarming. Logikken er at høye priser kan kompenseres med mindre bilkjøring. Men det er åpenbart et for komplisert resonnement for folk flest. Og den politikeren som ønsker å lukrere politisk på protesten, vinner stort på velgermarkedet. Syndfloden kommer seinere.