Eksplosjon av svineinfluensa

Svineinfluensaen har eksplodert i første uka i år. 35 personer er blitt så syke at de måtte legges inn på sykehus. 11 av disse var så alvorlig syke at de måtte få intensivbehandling.

INNLAGT: Elleve personer har fått intensivbehanding etter å ha fått svineinfluensa i år. Tallene ventes nå å skyte i været. Dette bildet er fra et sykehus i Mexico. Foto:  ario Lopez-Mills/AP/Scanpix
INNLAGT: Elleve personer har fått intensivbehanding etter å ha fått svineinfluensa i år. Tallene ventes nå å skyte i været. Dette bildet er fra et sykehus i Mexico. Foto: ario Lopez-Mills/AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Svineinfluensaen er blitt tatt av lista for pandemier av verdens helseorganisasjon, WHO, og regnes ikke lenger som en trussel. Likevelregistreres det stadig nye tilfeller av den hissige influensaen. Dette bekymrer Folkehelsa.

—Det er voksne folk fra hele landet som har fått påvist svineinfluensa. Aktiviteten er høy og økende, og vi regner med å nå toppen i løpet av to til fire uker. Vi anbefaler folk å vaksinere seg, og det er ennå ikke for seint. Vaksinen begynner å virke etter få dager, sier assisterende divisjonsdirektør Preben Aavitsland til Dagbladet.

Svineinfluensaen er et virus som i fjor tok livet av 30 personer i Norge.

Så langt er det ikke meldt noen dødsfall i årets influensasesong.

Virustyper Folkehelseinstituttet skiller mellom to virustyper. A- og B-virus. B-virus er den vanlige typen, og A-virus er den mest alvorlige av de tovirusartene. Så langt har de fleste som har vært hos legen fått påvist B-viruset.

Folkehelsa opplyser at mange tusen nordmenn har fått påvist influensa i denne sesongen, men 80 prosent av tilfellene er den litt mindre hissige sesonginfluensaen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer