Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Eksplosjon i AirAsia-flyet mens det var i lufta

Dramatisk endring i kabintrykket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det nasjonale søk- og redningsbyrået i Indonesia sier at det var en eksplosjon i AirAsia-flyet som styrtet i Javasjøen, mens det fortsatt var i luften, melder NTB.

En tjenestemann sier at det trolig var en dramatisk endring i kabintrykket som førte til eksplosjonen, som sannsynligvis skjedde før flyet traff vannoverflaten, melder nyhetsbyrået Reuters.

Flere medier melder at de første analysene tyder på at flyet eksploderte idet det traff vannoverflaten, men nye analyser kan tyde på at det skjedde før.

- Min analyse er, basert på vrakfunnet og andre funn, skjedde det en eksplosjon før det traff vannet, sier Suyadi Bambang Supriyadi, operasjonskoordinator ved det nasjonale søk- og redningsbyrået, ifølge RT news og andre medier.

Han la til at hele venstresiden på flyet ser ut til å ha falt fra hverandre. Det kan tyde på at en trykkendring forårsaket eksplosjonen, melder NTB.

Ifølge RT news avviser Santoso Sayogo, indonesisk transportsikkerhet-etterforsker, teorien. Han sier det ikke finnes noe tilgjengelig data som verifiserer teorien om at flyet skal ha eksplodert i lufta.

Indonesiske dykkere har hentet opp ferdskriveren til det styrtede AirAsia-flyet. Taleregistratoren er også funnet, men den er ennå ikke hentet opp.

De to svarte boksene kan bidra til å forklare hva som skjedde da Airbus A320-maskinen styrtet i Javasjøen med 162 personer om bord i romjulen.

Ferdskriveren overvåker alle data om flygningen, som fart, høyde og kurs. Taleregistratoren tar opp all muntlig radiokommunikasjon og lyder fra cockpiten. Dermed kan etterforskerne høre hva de to flygerne sa til hverandre i de skjebnesvangre siste minuttene til flyet.

Dagbladet kommer med mer.