Eksplosjon i ambassadestrøket i Kabul

Samme område som den norske ambassaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To mennesker ble drept da en selvmordsbomber sprengte seg i lufta i ambassadestrøket i Afghanistans hovedstad Kabul torsdag.

Ifølge politiet kjørte selvmordsbomberen rett inn i en bil fra den tyrkiske ambassaden og utløste en stor sprengladning. Den ene av de drepte var tyrkisk statsborger, mens den andre var en tilfeldig forbipasserende afghaner.

Bilkortesje Angrepet fant sted tett ved ambassadene til Iran, Tyrkia og Tyskland, opplyser det afghanske innenriksdepartementet. — Selvmordsangrepet var rettet mot en bilkortesje fra den tyrkiske ambassaden, opplyser general Ayoub Salanghi.

Taliban påtok seg straks ansvaret for angrepet i det strengt bevoktede ambassadestrøket og hevdet i en kunngjøring at mange ble såret. Også i november var en bilkortesje fra en utenlandsk ambassade mål for et selvmordsangrep i Kabul. Den gang tilhørte bilene den britiske ambassaden.

Sivile ofre En fersk FN-rapport viser at antallet sivile ofre har økt markant i Afghanistan det siste året. 10.500 sivile ble drept og såret i krigs- og terrorhandlinger i Afghanistan i fjor, og dette var en økning på 22 prosent fra året før.

Tallene på drepte og sårede sivile afghanere var det høyeste siden FN begynte å føre statistikk for seks år siden. 714 av dem som ble drept, og 1.760 av dem som ble såret i 2014, var barn. Det var en økning på 40 prosent fra året før.

(NTB)