Eksplosjon i København: - Et angrep

Tirsdag kveld ble Skatteetatens lokaler i København rammet av en voldsom eksplosjon. Politiet anser det som et angrep.

EKSPLOSJON: Tirsdag kveld ble danske Skatteetatens lokaler i København utsatt for en voldsom eksplosjon. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson / Ritzau Scanpix / NTB scanpix
EKSPLOSJON: Tirsdag kveld ble danske Skatteetatens lokaler i København utsatt for en voldsom eksplosjon. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson / Ritzau Scanpix / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er bare flaks at ingen ble alvorlig skadd. Det er snakk om en alvorlig forbrytelse og en alvorlig eksplosjon, sier statsminister Mette Frederiksen.

Hun preges av å se bildene fra stedet, og forstår at folk er bekymret som følge av en slik hendelse.

- Det er et angrep på vår trygghet, sier hun.

Tirsdag kveld ble det meldt om et voldsomt smell i København, men det tok åtte timer før politiet bekreftet at det dreide seg om en eksplosjon. Onsdag formiddag omtalte dansk politi det som et angrep.

- Vi tar det meget alvorlig. Dette er et angrep vi ikke kan eller vil akseptere, sier politiinspektør Jørgen Bergen Skov.

Én person har henvendt seg til legevakt, da vedkommende ble påført skader av fragmenter fra eksplosjonen. Personen befant seg på Nordhavn stasjon.

På grunn av tidspunktet, mener politiet at det er snakk om et angrep mot bygningen, og at eventuelle gjerningspersoner ikke hadde intensjon om å skade mennesker.

- Det er på nåværende tidspunkt for tidlig å si noe om hvem som står bak, men vi tar dette meget alvorlig og etablerte allerede tirsdag kveld en bred og omfattende etterforskning, sier Skov.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer