Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eksplosjon i kullgruve

Kinesiske gruver krever stadig flere liv

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

29 gruvearbeidere omkom da det eksploderte i en kullgruve i Henanprovinsen, den sammen kinesiske provinsen der nesten 150 liv gikk tapt forrige måned, melder nyhetsbyrået AP.

Seks ble skadet og hjelpemannskaper søker etter overlevende, i følge en offisiell rapport. Hvor mange arbeidere som befant seg i minen da det eksploderte nevnes ikke i rapporten, heller ikke hvor mange som omkom.

20.oktober omkom 148 gruvearbeidere i Dapingminen i Henan. Ulykken var den alvorligste i Kinas historie siden 2000, da en underjordisk eksplosjon tok livet av 162 mennesker i en kullmine i den sydlige Guizhouprovinsen.

De kinesiske kullminene er de farligste i verden. Bare i løpet av de ni første månedene i år har 4153 mennesker omkommet i branner, oversvømmelser og eksplosjoner.

Skjødesløshet og mangel på brannsloknings- og ventilasjonsutstyr oppgis som de vanligste årsakene til de store tapene av menneskeliv.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media