Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eksplosjon i Kuwait by

En stor eksplosjon rystet tidlig lørdag morgen Kuwait by, meldte den amerikanske fjernsynskanalen CNN. Kuwaitiske tjenestemenn sa at det trolig var en irakisk rakett som hadde slått ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tjenestemennene ble ingen drept eller skadd i rakettnedslaget. Øyenvitner fortalte om et voldsom eksplosjon nær et kjøpesenter. CNN viste bilder av en stor røyksky som steg opp fra sentrum av byen, mens sirener gjenlød i bakgrunnen.

- Det var en rakett. Ingen er skadd, sa en tjenestemann i Kuwaits forsvarsdepartement til nyhetsbyrået Reuters. Eksperter på kjemiske våpen kom til eksplosjonsstedet kledd i beskyttelsesdrakter, men fant ingen tegn til kjemikalier på stedet.

- Traff sjøen

En politimann på stedet sa til nyhetsbyrået Reuters at han hadde sett en rakett slå ned i sjøen utenfor byen. Andre øyenvitner fortalte at raketten så ut til å ha kommet fra Faw-halvøya i Persiabukta lengst sør i Irak.

Kuwait ble brukt som oppmarsjområde for de britisk-amerikanske styrkene som har invadert Irak. Siden Irak-krigen begynte har Irak avfyrt rundt 15 raketter mot Kuwait, men de fleste av disse ble skutt ned eller landet i ørkenen uten å gjøre skade.

Iraks invasjon av Kuwait var den utløsende årsak til Golfkrigen i 1991, der irakerne ble kastet ut igjen av en amerikanskledet allianse. Iraks leder Saddam Hussein hevdet den gang at Kuwait egentlig ikke var noen selvstendig stat, men bare en irakisk provins.

Bombet Bagdad

Amerikanske kampfly rettet natt til lørdag nye, harde angrep mot Iraks hovedstad Bagdad. En Reuters-korrespondent i byen meldte om en stor eksplosjon i området der det irakiske informasjonsdepartementet holder til.

Men irakisk fjernsyn fortsatte å sende bilder fra et kamera som var plassert på taket av departementsbygningen. Det tydet på at angriperne hadde bommet på målet, eller i det minste ikke greide å ødelegge det, hvis informasjonsdepartementet virkelig var deres mål.

Amerikanerne angrep også mål i den sørlige utkanten av Bagdad, der det er ventet at et eventuelt bakkeangrep mot byen vil bli satt inn. Angrepene begynte igjen allerede ved 21-tiden lokal tid fredag, etter en pause på noen timer.

(NTB)

<B>SMÅ SKADER:</B> Kuwatiske politimenn inspiserer skadene forårsaket av en rakett ved handlesenteret Souq Sharq i Kuwait by lørdag. En rakett falt i sjøen og eksploderte rett ved handlesenteret, men forårsaket små skader.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling