Eksplosjon i Leicester: Fire døde etter at bygning raste sammen

Politiet sier det er snakk om en alvorlig hendelse i den engelske byen.

EKSPLOSJON: Vitner sier at en bygning kollapset «som en pannekake» etter en eksplosjon i Leicester i England. Foto: NTB scnapix
EKSPLOSJON: Vitner sier at en bygning kollapset «som en pannekake» etter en eksplosjon i Leicester i England. Foto: NTB scnapixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har nå bekreftet at det er fire døde etter at en bygning i den engelske byen Leicester raste sammen etter en eksplosjon.

Kort tid etter eksplosjonen i går kveld ble det meldt at sek personer var skadd. For to av dem er tilstanden kritisk, opplyste sykehuset til Sky News.

Politiet betegner eksplosjonen som en «stor hendelse», skriver BBC.

- Årsaken til eksplosjonen vil bli gjenstand for en felles etterforskning utført av politi, brannvesen og redningstjeneste, opplyser politiet i Leicestershire.

Kollapset «som en pannekake»

Bilder på sosiale medier viser flammer som står opp fra et bygg i byen. Seks brannbiler ble tidligere sendt til stedet.

En talsperson for brann- og redningstjenesten i Leicestershire sier til Sky News at det ikke er klart om noen er skadd eller fanget i bygningen. Ifølge kanalen kollapset bygningen «som en pannekake» under eksplosjonen.

En talskvinne for brannvesenet sier det dreier seg om et hus på to etasjer med et omgjort loft, og med en liten polsk butikk i første etasje som er fullstendig kollapset.

Trolig ikke terror

Politiet i Leicestershire opplyser at det ikke er noe som tyder på at ulykken skyldes terror.

- Det har vært en stor hendelse på Hinckley Road. Ale nødetater er på stedet, skriver politiet, som ber folk om å holde seg unna området, opplyser politiet.

Sky News melder at rester fra eksplosjonen ble spredt på begge sider av veien. Ifølge meldinger skal et bygg og en matbutikk ha blitt ødelagt i eksplosjonen.