Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eksplosjon i nærheten av den norske ambassaden i Kabul

Mist 13 drept. Ingen ambassadeansatte skadd.

SKADD: En skadd mann geleides bort fra åstedet av afghanske sikkerhetsstyrker. Foto: Massoud Hossaini / AP / NTB Scanpix
SKADD: En skadd mann geleides bort fra åstedet av afghanske sikkerhetsstyrker. Foto: Massoud Hossaini / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det norske Utenriksdepartementet (UD) bekrefter en eksplosjon i nærheten av den norske ambassaden i Afghanistans hovedstad Kabul.

Afghansk politi sier ifølge New York Times at 14 personer er drept i eksplosjonen, som antas å være et selvmordsangrep.

- Vi kan bekrefte at det har vært en eksplosjon i området der den norske ambassaden ligger. Ingen av ambassadens ansatte er kommet til skade, sier Astrid Sel, pressevakt i UD til Dagbladet.

Ambassadestrøk Norges ambassade ligger sentralt i Kabul, i nabolaget Wazir Akbar Khan. En rekke andre lands ambassader i umiddelbar nærhet, bl.a. den svenske, danske, belgiske og sveitsiske.

Ifølge nyhetsbyrået AP sier afghansk politi at det dreier seg om et selvmordsangrep. Eksplosjonen ble utløst utenfor en libanesisk restaurant, og Taliban har tatt på seg ansvaret, ifølge TV-stasjonen Tolo News.

Flere skadd Restauranten, Taverna du Liban, regnes som et VIP-sted som frekventeres av utenlandske diplomater, og skal ha betydelige sikkerhetstiltak.

Ifølge New York Times-journalist Haris Kakar uttaler Taliban i 17-tida at angrepet er rettet mot tyske statsborgere, og hevder at det pågår fremdeles. Etter eksplosjonen ble det meldt om skuddsalver fra området, ifølge Tolo News.

TV-stasjonens journalister på stedet har sett minst seks skadde personer.

 EKSPLOSJON I KABUL:  Her ankommer politiet ambassadeområdet i Kabul der det har vært en eksplosjon i ettermiddag. Foto:  Johannes Eisele / AFP / NTB Scanpix
EKSPLOSJON I KABUL: Her ankommer politiet ambassadeområdet i Kabul der det har vært en eksplosjon i ettermiddag. Foto: Johannes Eisele / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart