Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brann i næringsbygg:

Eksplosjon i næringsbygg i Tromsø: - Portene var blåst ut

Brannvesenet melder om eksplosjon under brann i et næringsbygg i Tromsø.

BLÅST UT: Eksplosjon i næringsbygg i Tromsø. Dørene og garasjeport hos Maskinentrepenør Stig Kristiansen er blåst ut. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
BLÅST UT: Eksplosjon i næringsbygg i Tromsø. Dørene og garasjeport hos Maskinentrepenør Stig Kristiansen er blåst ut. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Vet du mer om denne saken? Har du bilder? Tips oss på 2400@db.no

(Dagbladet): Brannvesenet i Tromsø melder om en eksplosjon i forbindelse med en brann i et næringsbygg i Ringveien på Skattøra.

- Vi fikk melding om røykutvikling i et næringsbygg. Da vi kom fram til stedet så vi at portene til bygget var blåst ut, sier Tore Hagerup, operatør ved 110-sentralen i Tromsø, til Dagbladet.

Brannvesenet hadde ikke oversikt over situasjonen da Dagbladet var i kontakt med dem like etter klokka 16.00:

- Vi har røykdykkere inne i bygget, og det brenner fortsatt. Foreløpig er det uoversiktlig, men slukningsarbeidet er i gang og vi tror at vi skal få kontroll over brannen, sier Hagerup.

Det var lenge frykt for nye eksplosjoner, og brannvesenet var usikre på om det befant seg mennesker i bygget da brannen startet.

- Brannvesenet jobber på stedet, men måtte en stund trekke seg tilbake på grunn av fare for nye eksplosjoner, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen hos politiet i Troms til NTB.​

Politiet fikk melding om brannen klokka 15.48 lørdag. Like før klokka 16.30 i ettermiddag melder imidlertid politiet at brannen er slukket og at eksplosjonsfaren er over.

Thomassen sier til Nordlys at de ikke kjenner til skadde i forbindelse med brannen.

- Var det folk i bygget?

- Nei, i hvert fall ikke i den berørte delen - så vidt vi vet, sier han til avisa.

Skattøra er et havneområde i Tromsø by. Det er flere firmaer som holder til på næringseiendommen, og det er ifølge NTB flere gassflasker som en stund skapte videre eksplosjonsfare.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!