BLÅST UT: Eksplosjon i næringsbygg i Tromsø. Dørene og garasjeport hos Maskinentrepenør Stig Kristiansen er blåst ut. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
BLÅST UT: Eksplosjon i næringsbygg i Tromsø. Dørene og garasjeport hos Maskinentrepenør Stig Kristiansen er blåst ut. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

Brann i næringsbygg:

Eksplosjon i næringsbygg i Tromsø: - Portene var blåst ut

Brannvesenet melder om eksplosjon under brann i et næringsbygg i Tromsø.

  • Vet du mer om denne saken? Har du bilder? Tips oss på 2400@db.no

(Dagbladet): Brannvesenet i Tromsø melder om en eksplosjon i forbindelse med en brann i et næringsbygg i Ringveien på Skattøra.

- Vi fikk melding om røykutvikling i et næringsbygg. Da vi kom fram til stedet så vi at portene til bygget var blåst ut, sier Tore Hagerup, operatør ved 110-sentralen i Tromsø, til Dagbladet.

Brannvesenet hadde ikke oversikt over situasjonen da Dagbladet var i kontakt med dem like etter klokka 16.00:

- Vi har røykdykkere inne i bygget, og det brenner fortsatt. Foreløpig er det uoversiktlig, men slukningsarbeidet er i gang og vi tror at vi skal få kontroll over brannen, sier Hagerup.

Det var lenge frykt for nye eksplosjoner, og brannvesenet var usikre på om det befant seg mennesker i bygget da brannen startet.

- Brannvesenet jobber på stedet, men måtte en stund trekke seg tilbake på grunn av fare for nye eksplosjoner, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen hos politiet i Troms til NTB.​

Politiet fikk melding om brannen klokka 15.48 lørdag. Like før klokka 16.30 i ettermiddag melder imidlertid politiet at brannen er slukket og at eksplosjonsfaren er over.

Thomassen sier til Nordlys at de ikke kjenner til skadde i forbindelse med brannen.

- Var det folk i bygget?

- Nei, i hvert fall ikke i den berørte delen - så vidt vi vet, sier han til avisa.

Skattøra er et havneområde i Tromsø by. Det er flere firmaer som holder til på næringseiendommen, og det er ifølge NTB flere gassflasker som en stund skapte videre eksplosjonsfare.

Dagbladet kommer tilbake med mer.