Eksplosjon: Beboer i nabolaget Astoria i New York, George Delis, sier han trodde det var en UFO da han så det sterke lyset. FOTO: Twitter/ @Eat_Work_Run / Reuters / NTB Scanpix
Eksplosjon: Beboer i nabolaget Astoria i New York, George Delis, sier han trodde det var en UFO da han så det sterke lyset. FOTO: Twitter/ @Eat_Work_Run / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Eksplosjon i New York: - Trodde det var en UFO

Politiet har åpnet etterforskning av saken.

Torsdag kveld, amerikansk tid, reagerte flere beboere i New York på at himmelen plutselig ble farget neonblå. Nå har New York-politiet åpnet etterforskning av hendelsen.

Twitter skriver de at fargeskiftet skyldes en eksplosjon i en trafostasjon ved kraftselskapet Con Edisons kraftanlegg i nabolaget Astoria.

Også brannvesenet rykket ut etter eksplosjonen, og har fått kontroll på de påfølgende brannene.

EKSPLOSJONER: Minst to eksplosjoner i trafostasjoner fant sted i New York. Foto: Alexander C. Kane / AFP / NTB Scanpix
EKSPLOSJONER: Minst to eksplosjoner i trafostasjoner fant sted i New York. Foto: Alexander C. Kane / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Eksplosjoner

Kraftselskapet forklarer at det oppsto en kort brann ved deres kraftanlegg i Astoria torsdag kveld, amerikansk tid. Hendelsen førte til problemer med elektrisiteten i området, men systemet skal nå være stabilt, opplyser de på Twitter.

Eksplosjonen førte til at himmelen tydelig ble farget neonblå. Hendelsen førte til at bygninger ristet og folk sprang ut i gatene, ifølge CNN.

Beboere i nabolaget har meldt fra om midlertidige strømbrudd.

Politiet ba beboere om å unngå nabolaget i en periode, men ingen er meldt skadd som følge av eksplosjonen.

STERKT LYS: Dette synet møtte beboere i New York torsdag kveld, amerikansk tid. Foto: AFP / ANDREW RIOS / TWITTER / NTB SCANPIX
STERKT LYS: Dette synet møtte beboere i New York torsdag kveld, amerikansk tid. Foto: AFP / ANDREW RIOS / TWITTER / NTB SCANPIX Vis mer

Aldri sett liknende

Det ekstraordinære synet fikk mange til å ta opp telefonen for å filme og fotografere himmelen. En beboer i bydelen Queens, Lucas Espinoza, var en av dem.

- Jeg satt og spiste middag da tven begynte å skurre, før hele himmelen - som var bekmørk bare sekunder tidligere - lyste opp med et neonblått lys. Jeg løp opp til taket og filmet hendelsen som varte i noen minutter, sier han til The Guardian.

George Delis, som bor i enden av gata hvor en av trafostasjonene er plassert, sier at han trodde det var en UFO som skulle lande.

- Plutselig mistet tven strømmen før jeg så et blendende lys. Det var så sterkt at jeg trodde det var en UFO. Jeg tok fram telefonen og så at en trafostasjon brant nede i gata. Lyset var så sterkt, mye sterkere enn sola. Jeg har bodd her i 37 år, og jeg har aldri sett dette før.

Eksplosjonen førte til at La Guardia Airport i Queens ble midlertidig steng. I omtrent en time i løpet av torsdag kveld var det ingen fly som tok av fra flyplassen, ifølge CNN.

Flyplassen advarer passasjerene om at noen fly vil ta av, mens andre vil bli innstilt.