Eksplosjon i Russland: Minst 35 døde

Minst 35 mennesker mistet livet i en eksplosjon på en bensinstasjon i byen Makhatsjkala sør i Russland, ifølge lokale medier. Over 80 er skadd.

DAGESTAN: Minst 30 personer ble drept og over 100 skadd i en eksplosjon og brann ved en bensinstasjon i den russiske republikken Dagestan. Video: X. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer
Publisert

Brannen skal ha startet ved et bilverksted i veikanten av en motorvei i Dagestan, og forårsaker eksplosjoner da den spredte seg til en nærliggende bensinstasjon.

Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

- Det er som en krigssone, skal et vitne ha sagt.

Mange er skadd og drept, og det skal være barn blant de omkomne.

Ukjent skadeomfang

Det russiske, statseide nyhetsbyrået Tass melder klokka 09.42 tirsdag at tre barn er døde.

Eksplosjonen fant sted i den russiske republikken Dagestan mandag kveld, rundt klokka 22 lokal tid.

FLAMMER: Dette bildet skal vise brannkonstabler kjempe mot flammene etter eksplosjonen. Foto: FP PHOTO / Russian Emergency Ministry / NTB
FLAMMER: Dette bildet skal vise brannkonstabler kjempe mot flammene etter eksplosjonen. Foto: FP PHOTO / Russian Emergency Ministry / NTB Vis mer

63 personer mottar behandling på sykehus, og tilstanden til elleve av disse vurderes som alvorlig, skriver det russiske helsedepartementet i en uttalelse, ifølge Tass.

Russiske medier melder om ulike antall skadde barn. Ifølge russiske Interfax er 13 av de skadde barn. 16 barn mottar behandling på sykehus, ifølge russiske Tass.

Putin kondolerer

Uverifiserte videoer i sosiale medier viser en stor brann og flere skadde på et sykehus.

Brannen spredde seg i et område på 600 kvadratmeter, ifølge lokale nødetater. Det tok brannmannskaper mer enn tre og en halv time å slokke brannen.

Ifølge myndighetene var det risiko for en ny eksplosjon og flere branner, men det er ikke meldt om flere hendelser.

President Vladimir Putin har uttrykt kondolanser til familiene til de drepte etter hendelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer