Eksplosjon i Sandefjord

Stort område sperret av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politi og brannvesen fikk fredag kveld kontroll over brannen som oppsto etter en eksplosjon i en fabrikk i Sandefjord. 

Fettsyrer i en stor hydrogentank ved Oleon Scandinavia ble antent, men brannvesenet fikk kontroll over situasjonen i løpet av at par timer.

- Det sto flammer ut av toppen på taket av fabrikken, og alle mennesker er evakuert minst 300 meter bort fra fabrikken, opplyste øyenvitner til Dagbladet.no fredag kveld.

Ikke farlig

Politiet skriver i en pressemelding at fettsyren som tok fyr ikke er helse- eller miljøfarlig. Det skal ikke være personskader.

- Det er en tank som har eksplodert, og det jeg vet per nå, er at det ikke er personskader. De siste opplysningene jeg har fått er at det hele er under kontroll, sa Jan R. Johnsen, som er sjef ved Oleon Scandinavia, til Dagbladet.no.

Han var veldig lettet over at ingen ansatte ble skadd.

- Det er selvfølgelig aldri noe hyggelig når sånt skjer, det er den første reaksjonen man får. Men det er en lettelse at det ikke er noen skadde. Vi hadde fire ansatte på jobb i kveld, og jeg har snakket med skiftlederen, som har det bra. Jeg ser ingen grunn til å stenge fabrikken, men selvfølgelig vil vi gå igjennom dette så raskt som mulig, og jeg vil dra dit så fort jeg kan i kveld, sa Johnsen. 

Han opplyste at Oleon produserer fettsyrer og estere, råvarer som brukes blant annet  i kosmetikk.  

- Tanken som brenner er fire meter i diameter, og det er eksplosjonsfare hvis den utsettes for høye temperaturer. Men jeg kan ikke uttale meg om hva som har skjedd før vi har fått gransket dette nærmere, sa Johnsen til Dagbladet.no.

- Ingen personskader

- Det har tatt fyr en hydrogentank. Denne blir nå skumfylt. Brannvesenet sier de har full kontroll på stedet, og det skal ikke lenger være eksplosjonsfare, skrev politiet i pressemeldingen som ble sendt ut fredag. 


Et større område ble sperret av, og luftambulanse var tidligere på kvelden sendt til stedet. Oleon produserer planetekjemialier og estere. Fabrikken i Sandefjord er en av selskapets tre fabrikker i Europa. Det er 60 ansatte ved Oleons fabrikk i Sandefjord.

BRENNER I KVELD Det har vært en eksplosjon i fabrikken Oleon i Sandefjord. Politi- og brannvesen er på stedet.
60 ANSATTE: Oleon Scandinavia i Sandefjord har 60 ansatte, fire av dem var på jobb i kveld. Ingen ble skadd i eksplosjonen.