Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eksplosjon i silo på Borregaard fabrikker

Det brenner kraftig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Eksplosjonsfaren er over i Sarpsborg, men brannen i to siloer på Borregaard er ennå ikke slukket, opplyser politiet.

- Eksplosjonsfaren er ikke lenger til stede. Slukking vil pågå framover. Sikkerhetssonen er trukket tilbake til Borregaards område, skriver politiet i Østfold på Twitter klokken 4.36 lørdag.

Politiet melder at det er stor eksplosjonsfare som følge av branner i to siloer på Borregaard i Sarpsborg. Ingen personer skal være skadd.

Er du på stedet? Har du tips, innspill, bilder eller video? Tips oss på 2400@dagbladet.no. ring oss på 24 00 00 00 eller send SMS/MMS til 2400@dagbladet.no.

Det ble opprettet en sperring på 250 meter rundt siloene. Den eksplosjonsartede brannen startet i en av siloene, som er fylt med flis.

Politiet melder på Twitter at taket er løftet av siloen, og at det også er brann i nabosiloen.

Det var i 22.45-tiden det smalt på fabrikkområdet. Naboer har meldt om kraftig smell og «vegger som ristet», skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

- Det er røyk, og taket på den ene siloen er blåst av. Det ser ut til å ha eksplodert og ha vært et voldsomt trykk, sier et vitne på stedet til avisa.

Ifølge Dag Arthur Aasbø, direktør for organisasjon og samfunnskontakt ved Borregaard, startet eksplosjonen i den ene modningssiloen der fabrikken har treflis.Som følge av eksplosjonen er Sarpsbrua og veier rundt fabrikken stengt. 

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!