FLERE TURISTER SKADD: Franske og tyske turister er blant de skadde etter at en bombe eksploderte i Kairo. Foto: EPA/KHALED EL FIQI/SCANPIX
FLERE TURISTER SKADD: Franske og tyske turister er blant de skadde etter at en bombe eksploderte i Kairo. Foto: EPA/KHALED EL FIQI/SCANPIXVis mer

Eksplosjon i turistområde i Kairo

Fire drept og 18 såret i angrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I kveld eksploderte en bombe i turistområdet Khan al-Khalil i den egyptiske hovedstaden Kairo.

Ifølge det egyptiske politiet skal minst fire mennesker ha mistet livet i eksplosjonen, deriblant en fransk kvinne og en annen turist, skriver Sky News.

Helseminister Hatem el-Gabali opplyser at ytterligere 17 people ble såret, deriblant ti franskmenn, en tysker og tre saudiarabere, melder Reuters.

Det er foreløpig ikke meldt om at noen norske turister har blitt skadd i angrepet.

To bomber
Vitner AFP har snakket med, sier at to bomber ble kastet ned fra takene, mens andre forteller til Reuters at de to bombene ble kastet ut i folkemengden av menn som passerte på motorsykler.

Den første eksplosjonen gikk i luften utenfor en kafe i nærheten av Husseini-moskeen, og forbipasserende skal ha blitt truffet av fragmenter fra gaten.

Den andre bomben eksploderte ikke, og politiets bombegruppe detonerte den under sikre forhold en time senere.

Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for terroraksjonen.

Panikk
Mohammed Abdel Azim (51) var inne i Husseini-moskeen da den første bomben gikk av utenfor.

- Jeg holdt på å be da jeg hørte et stort smell. Folk fikk panikk og begynte å løpe ut av moskeen. Så kom politiet og stengte av hoveddøren og tok oss i sikkerhet ut en bakdør, sier Azim til AP.

I 2005 døde to turister da en bombe gikk av i det samme nabolaget.