DRAMATISK: Deler av den tyrkiske hæren hevder de har gjennomført et statskupp i Tyrkia. Her baner en tanks seg fram på tross av folkemengder som forsøker å stoppe dens framdrift, ifølge AP. Foto: AP Photo/Burhan Ozbilici
DRAMATISK: Deler av den tyrkiske hæren hevder de har gjennomført et statskupp i Tyrkia. Her baner en tanks seg fram på tross av folkemengder som forsøker å stoppe dens framdrift, ifølge AP. Foto: AP Photo/Burhan OzbiliciVis mer

– Eksplosjon i TV-hus i Ankara

Det har vært en kraftig eksplosjon i den tyrkiske hovedstaden Ankara og et militærhelikopter har åpnet ild, melder flere nyhetsmedier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge CNN Turk skjedde eksplosjonen i bygningen til en statlig TV-stasjon.

Nyhetsbyrået Reuters siterer øyenvitner som forteller at et militærhelikopter har avfyrt skudd mot bygget som, ifølge Hürriyet, skal være eid av TV-stasjonen TRT.

Stridsvogner utenfor parlamentet

Hürriyet melder også om at en gruppe sivile forsøkte å ta seg inn i bygget.

En person skal ha blitt skadd i forbindelse med hendelsen.

Stridsvogner skal også ha omringet parlamentsbygningen i Ankara, ifølge øyenvitner.

NTB skriver at det også meldes skyting på Atatürk-flyplassen i Istanbul, samt ved en av broene over Bosporos-stredet i Istanbul.

Tre skal være skadd i forbindelse med skytingen, ifølge CNN.

- MILITÆRKUPP: Det tyrkiske militæret opplyser på statlig TV at det har tatt makten i landet og viser til mer autoritært styre og økende terrorisme. Tyrkias statsminister Binali Yildirim sier et militærkupp pågår. Video: NTB Reuters Vis mer

Stengte viktige broer

Sent fredag kveld meldte tyrkisk fjernsyn at begge broene over Bosporos var stengt, noe som i praksis betyr at den europeiske delen av Tyrkia er nesten helt avskåret fra den asiatiske delen av landet.

Politisk kommentator i Dagbladet, Einar Hagvaag, har fulgt Tyrkia over lengre tid.

Han understreker at disse broene er svært strategisk viktige for landet.

- Ved å sperre broen, sperrer man av den viktigste politiske delen av Tyrkia, hvor president Recep Tayyip Erdogan antagelig kan befinne seg. Da har du delt landet i to, og selv om den europeiske delen er bitteliten i forhold til den asiatiske delen, er den politiske europeiske delen av Tyrkia mye viktigere, sier Einar Hagvaag.

KUPP: Militæret i Tyrkia prøver å kuppe landet. Her flykter mennesker fra gatene i Istanbul. Video: AP Vis mer

Kuppforsøk

Hendelsene kommer etter at den tyrkiske regjeringen i kveld meldte om et kuppforsøk i Tyrkia.

Flere medier har meldt om skyting og militærstedeværelse i Ankara, og et større antall personer skal være tatt som gisler i militærets hovedkvarter i hovedstaden.

President Recep Tayyip Erdogan i en telefonsamtale med CNN Türk uttalt at det er en utbrytergruppe i militæret som står bak kuppforsøket.

- Gå ut på gata og gi dem svaret, sa Erdogan til sitt folk under intervjuet, ifølge CNN.