Eksplosjon og stor brann i tunnel i Sogn og Fjordane. Frykter tunnelen kan kollapse

Tankbil krasjet i fjellvegg. Krafig brann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet frykter Skatestraumtunnelen, hvor en drivstoffhenger med 16 500 liter krasjet, kan kollapse på grunn av vanninnsig og trekker alle hjelpemannskaper ut, det melder Sogn og Fjordane politidistrikt på Twitter 13.13 i ettermiddag.

De skriver videre at det ikke er grunn til å tro at det er folk igjen i tunnelen. Hengeren eksploderte før det utbrøt en voldsom brann i tunnelen.

- Det lekker inn svært mye vann i tunnelen og vannivået stiger raskt. Derfor har vi trukket ut alt av mannskap og stenger av tunnelen. Mest sannsynlig vil hele tunnelen bli fylt med vann, sier innsatsleder Thorbjørn Thue til NRK.

Slår sprekker Seks personer er kjørt til Førde sentral sykehus etter å ha pustet inn røyk. Ingen av disse er hard skadd. 13 personer er reddet ut. Det er fortsatt usikkert om det er folk i tunnelen.

En tankbil med 16 500 liter bensin kjørte i en fjellvegg i Skatestraumtunnelen i Bremanger rundt 10.30 i formiddag. Hengeren sto i brann og det var voldsom røykutvikling fra tunnelen. Brannen varte i flere timer.

Brannen er ennå ikke slukket, men redningsarbeiderne har reist fra stedet på grunn av kollapsfaren.

— Det er veldig varmt i tunnelen. Det gjør at betongen sprekker opp og kan dette ned, noe som gjør det farlig å oppholde seg i tunnelen nå, sier Margot Åsebø, fungerende avdelingsdirektør i veiavdeling Sogn og Fjordane, til Bergens Tidende.

- Foreløpig har vi ikke full oversikt om det befant seg folk i tunnelen. Så langt så er det 13 personer som er kommet ut av tunnelen og som vil bli sjekka for mulige røykskader,  sier politiadvokat i Sogn og Fjordane politidistrikt Jørn Lasse Refsnes til Dagbladet rundt klokka 12.00 i ettermiddag.

Henger krasjet i veggen Alle tilgjengelige ressurser fra politi, helse og brannvesen ble sendt til tunnelen. Seks personar er evakuerte fra havna på nordsida (Rugsund) og tre personer er evakuert fra hus som ligger øst for tunnelen

- En tankbil har mistet hengeren. Hengeren har rullet tilbake og kjørt i fjellveggen. Vi har flere styrker på vei, men vi har ennå ikke oversikt om det er mennesker i tunnelen, sier Terje Brandsøy, leder i Alarmsentralen i Sogn og Fjordane til Dagbladet.

UTRYKNING: Foto: 
Tipser
UTRYKNING: Foto: Tipser Vis mer

Ifølge Firdaposten var tankbilen fylt med 16 500 liter bensin. Hengeren hadde slitt seg løs fra draget og gått i fjellveggen. Sjåføren kom seg ut med bilen med bilen mens hengeren ble stående i tunnelen.

Politiet har ennå ikke opplysninger om hvor langt inni tunnelen hengeren kolliderte og eksploderte.

Undersjøisk tunnel Skatestraumtunnelen er en undersjøisk veitunnelfylkesvei 616 i Bremanger kommune i Sogn og Fjordane. Tunnelen går under Skatestraumen mellom Hamna på Rugsundøya og Klubben på Bremangerlandet.

Tunnelen er 1 890 meter lang, den når 91 meter under havet, ifølge Wikipedia.

EKSPLOSJON I SOGN OG FJORDANE: Hengeren til en tankbil har kjørt inn i tunnellveggen. Foto: Tipser
EKSPLOSJON I SOGN OG FJORDANE: Hengeren til en tankbil har kjørt inn i tunnellveggen. Foto: Tipser Vis mer

Vet du noe om saken? Har du tips, innspill, bilder eller video? Last opp videoen din til DBTV-desken, ring oss på 24 00 00 00, send SMS/MMS til 2400 eller skriv til oss på 2400@dagbladet.no.

Saken oppdateres

SVART RØYK:
Foto: Tipser
SVART RØYK: Foto: Tipser Vis mer