Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eksplosjon på Breiviks gård

Eksplosiver som lå igjen etter Anders Behring Breivik ble sprengt på Vålstuen gård i kveld.

EKSPLOSJON: Naboer var ikke varslet i følge avisa østlendingen. Foto:John T. Pedersen/Dagbladet
EKSPLOSJON: Naboer var ikke varslet i følge avisa østlendingen. Foto:John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Det ble funnet eksplosiver på gården massedrapsmannen Anders Behring Breivik leier på Åsta øst. Det bekrefter politiadvokat Trine Dyngeland overfor Dagbladet.

- Det var disse eksplosivene som ble destruert ved sprenging i kveld. Bevismessig er eksplosivene sikret, sier hun.

Dyngeland kunne ikke si hvilken type eksplosiver som ble sprengt. Etter det Dagbladet får opplyst dreide det seg ikke om en ferdig bombe eller komponenter som raskt kunne blitt til en, men etter alt å dømme ulike rester fra Breiviks produksjon av bomba han brukte i Regjeringskvartalet.

- Det var forskjellige stoffer, og så ustabilt at vi verken kunne flytte eller lagre det, sier fungerende stabssjef i oslopolitiet til Dagbladet.

Naboer skremt Avisa Østlendingen skriver at naboer ble skremt av den uanmeldte eksplosjonen.

- Jeg kjenner ikke til om det ble gitt noe nabovarsel eller ikke, sier Dyngeland.

Hun bekrefter imidlertid at politiet hadde det overordnede ansvaret for destruksjoner av sprengstoffet, men kunne ikke gi noen kommentar om bombeeksperter fra forsvaret var med på detonasjonen.

Tror detonasjonen ble varslet Fungerende stabssjef ved Oslo politidistrikt, Einar Aas, sier til avisa Østlendingen, at han tror det ble gitt nabovarsel.

— Jeg skal ikke være for sikker på det. Jeg tror ikke at de ble det. Dersom det er tilfelle er det en beklagelig glipp fra politiets side. Dersom noen ble skremt, var det overhodet ikke meningen, sier Aas.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!