Eksplosjon på gjødselfabrikk i Texas

Frykter at folk er innesperret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Dette var røykskyen som steg opp fra fabrikken etter eksplosjonen. Foto: REUTERS/Joe Berti/Twitter/NTBScanpix
Mange hus i området rundt fabrikken står i brann.Foto: AP Photo/ Waco Tribune Herald, Rod Aydelotte/NTBScanpix
En nødarbeider går igjennom en hardt skadd bygning. Det er meldt om store skader på bygninger i området rundt fabrikken. Foto: AP Photo/ Waco Tribune Herald, Rod Aydelotte/NTBScanpix
Et sykehjem ble hardt rammet av eksplosjonen, flere eldre er evakuert, men myndighetene frykter at flere er innsperret i bygningen som ga etter for presset etter eksplosjonen. Foto: AP Photo/ Waco Tribune Herald, Rod Aydelotte/NTBScanpix
Foto: AP Photo/ Waco Tribune Herald, Rod Aydelotte/NTBScanpix

(Dagbladet): Myndighetene forteller at det har vært en eksplosjon på en gjødselfabrikk nær Waco i Texas, og flere skal være skadd, melder nyhetsbyrået AP.

Gayle Scarbrough, talskvinne for myndighetene, sier til TV-kanalen KWTX at flere har blitt fraktet til sykehus allerede, og at seks helikoptre er på vei til stedet.

Ifølge en av de lokale helsesjefene, legen George Smith, er det opp til 60 eller 70 personer som er døde, og over hundre skadde etter eksplosjonen, melder TV-kanalen. Men det har ikke kommet sikre antall døde.

Hillcrest Hospital sier til TV-kanalen at de behandler 60 skadde etter eksplosjonen. Ifølge lokalavisa Waco Tribune Herald(WTH) er det flere brannmenn blant de skadde, som forsøkte å slukke en brann da eksplosjonen skjedde.

Et område rundt fabrikken blir nå evakuert på grunn av faren for en ny eksplosjon, melder CNN.

- Det vi har hørt er at det fremdeles er en gjødseltank som er intakt, og at de evakuerer for å være sikker på at alle er i trygghet om det skulle bli enda en eksplosjon, sier Ben Stratmann, talsmann for senator Brian Birdwell.

Eksplosjonen forårsaket strømbrudd i et område, og folk har fortalt at de kunne merke eksplosjonen i flere kilometers radius.

D.L. Wilson, talsmann for sikkerhetsmyndighetene i Texas sier til nyhetsbyrået Reuters at en bygning som rommer et sykehjem, som ligger i nærheten av gjødselfabrikken, kollapset etter eksplosjonen, og at de er redd for at det er personer som er fanget i ruinene.

Waco Tribune Herald skriver at myndighetene frykter at det er folk innsperret i flere bygninger.

TV-bilder viser at helsearbeidere bruker en idrettsbane som behandlingssted for skadde.

Årsaken til eksplosjonen er ennå ikke klar.

Bill Bohannan er på besøk hos sine foreldre i West, like ved fabrikken, forteller WTH at han så eksplosjonen, og forteller at det var et enormt smell.

Han og hans foreldre var på vei ut i bilen da det skjedde. Han så brannen på gjødselfabrikken og tenkte at det ville eksplodere.

- Jeg sto ved siden av bilen med min forlovede, vi ventet på at mine foreldre skulle komme ut, og så eksploderte det. Det slo oss inn i bilen... Alle husene i nærheten er ødelagt, sier han.

Dagbladet kommer med mer.