<strong>OLJETANKER:</strong>  Bildet viser oljetankeren "Shoko-Maru" etter at den ble rammet av en eksplosjon. Foto: EPA/5TH REGIONAL COAST GUARD
OLJETANKER: Bildet viser oljetankeren "Shoko-Maru" etter at den ble rammet av en eksplosjon. Foto: EPA/5TH REGIONAL COAST GUARD Vis mer

Eksplosjon på japansk oljetanker

En savnet og fire skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En person er savnet og fire skadd etter at den japanske oljetankeren «Shoko-maru» eksploderte og tok fyr utenfor kysten av Japan torsdag, melder nyhetsbyrået AFP.

Eksplosjonen skjedde 450 kilometer vest for Tokyo. Det var et mannskap på åtte om bord på tankeren.

En talsperson for rederiet Syoho Shipping sier at sju av de åtte er gjort rede for, men at kapteinen fortsatt er savnet.

- Båten hadde losset av råoljen de hadde om bord i en havn i Hyogo, så oljetankeren var praktisk talt tom da ulykken skjedde, sier Akihiro Komura på telefonen til AFP.

De fire skadde ble fraktet til sykehus, og skal ha pådratt seg alvorlige brannskader.

Fartøyet befinner seg rundt to kilometer sør for havna Himeji i den vestlige delen av Japan. Store mengder svart røyk steg hundre meter til værs fra skipet.

Årsaken til ulykken er så langt ikke kjent.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer