Eksplosjon på strand i Tyrkia

Fire svensker skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tyrkiske medier melder om en eksplosjon klokka 10 i dag på den største stranda i feriebyen Kemer, Tyrkia. Ferieparadiset har mange norske besøkende. Ving Star Tour og Tyrkiareiser arrangerer turer dit.

- Det er fire svensker som ble skadd. To av dem er på vei ut av sykehus etter å ha fått hørselsskader, mens to fortsatt er på sykehus, sier administrerende direktør i Tyrkiareiser Anne Grethe Haugen til Dagbladet.

Tyrkiareiser opplyste først at to nordmenn var blant de skadde, men dette medfører ikke riktighet.

Det skal ha vært et gassdrevet kjøleelement som eksploderte, ifølge Star Tour og Ving. Tyrkiareiser opplyser at eksplosjonen var på hotell Romeo på stranda, det ligger ved siden av deres eget Viking Nona Beach.

Ving har elleve gjester i området og alle skal være bra med dem. Star Tour hadde sju gjester på nabohotellet, men de har nå sjekket tilstanden deres og opplyser at alt er være bra med samtlige.

Norske UD visste ikke om eksplosjonen på stranden da Dagbladet ringte i formiddag.

Stranden er nå tømt og sperret av.

- Det er en lang strand og vi lå bare 50 meter borte fra eksplosjonen. Det var verdens verste smell. Mange fortet seg opp og løp raskt derfra. Det fløy saker opp i lufta da det smalt, forteller badegjesten Richard til svenske Aftonbladet.