TERROR: Noe vitner beskriver som en hvit bøtte eksploderte på t-banen like ved Parsons Green t-bane-stasjon fredag morgen. Det er så langt ikke meldt om dødsfall, men et titalls mennesker er sendt til sykehus med brannskader. Video: AP CV/ SCANPIX / CNN. Foto: Kevin Coombs / Reuters / NTB Scanpix. Vis mer

Terroralarm på T-banen i London

Eksplosjon på T-banen i London etterforskes som terror

Britiske medier melder om en eksplosjon på T-banestasjonen Parsons Green i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Eksplosjon på T-banen i London etterforskes som terror

SISTE: 29 mennesker er skadd etter hendelsen på T-banen i London.

Politiet i London bekrefter at hendelsen etterforskes som terror.

ETTERFORSKES SOM TERROR: Eksplosjonen på Parsons Green T-banestasjon i London etterforskes som terror, opplyser antiterrorkilder overfor BBC. Foto: @RRigs / Twitter / Reuters
ETTERFORSKES SOM TERROR: Eksplosjonen på Parsons Green T-banestasjon i London etterforskes som terror, opplyser antiterrorkilder overfor BBC. Foto: @RRigs / Twitter / Reuters Vis mer

(Dagbladet): Londons ambulansetjeneste sier 18 pasienter er tatt med til sykehus etter det som beskrives som en eksplosjon om bord på en T-banevogn i London.

Det er uklart om alle de 18 skadde ble rammet av eksplosjonen eller brannen inne på T-banen ved stasjonen Parsons Street, eller om noen av dem ble skadd som følge av trengselen og panikken som oppsto i området etterpå, skriver NTB.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 9.20, norsk tid, fredag. Tungt bevæpnet politi og London-politiets bombegruppe var raskt på plass på stedet. Klokka 11.03 bekrefter politiet at hendelsen på Parsons Green T-banestasjon etterforskes som terror.

En britisk antiterrorstyrke har også ankommet stasjonen der det ble meldt om en mulig eksplosjon fredag morgen.

- Vi har sendt flere ressurser til stedet, deriblant enkeltpatruljer i bil, ambulansepersonell, polititjenestemenn, og vårt team for farlige områder. Vår hovedprioritet er å undersøke skadeomfanget, heter det i en pressemelding fra Londons ambulansetjeneste.

- Flere brannskadd

UNDERSØKER: Bevæpnet politi og politiets bombegruppe er på stedet for å undersøke det de foreløpig kun beskriver som en «hendelse ved Parsons Green». De sier de vil komme tilbake med mer informasjon så fort de kan. Foto: Kevin Coombs / Reuters / NTB Scanpix
UNDERSØKER: Bevæpnet politi og politiets bombegruppe er på stedet for å undersøke det de foreløpig kun beskriver som en «hendelse ved Parsons Green». De sier de vil komme tilbake med mer informasjon så fort de kan. Foto: Kevin Coombs / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Deler av T-banen i London ble umiddelbart stengt, begrunnet med en pågående «sikkerhetssituasjon», skriver CNN. Togene mellom Earl's Court og Wimbledon på District Line er innstilt som følge av en hendelse på T-banen, opplyser Transport for London, som drifter banen.

The Telegraph melder at flere passasjerer skal ha fått brannskader, etter at en «hvit bøtte eksploderte» om bord på toget. Flere skal også ha blitt skadd i panikken som utbrøt da hendelsen fant sted.

London-politiet bekrefter også i en pressemelding at flere personer er skadd. De har foreløpig ikke opplyst om antall eller tilstanden til de skadde.

Tilsynelatende ser meldingene om eksplosjonen ut til å være basert på en Twittermelding fra en av passasjerene på t-banevogna der hendelsen fant sted, skriver NTB.

Hvit plastbøtte

TUNGT BEVÆPNET: En britisk antiterrorstyrke har også ankommet stasjonen der det ble meldt om en mulig eksplosjon fredag morgen.

Foto: Hannah McKay / Reuters / NTB Scanpix
TUNGT BEVÆPNET: En britisk antiterrorstyrke har også ankommet stasjonen der det ble meldt om en mulig eksplosjon fredag morgen. Foto: Hannah McKay / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Bilder fra stedet viser det som ser ut som en hvit plastbøtte, med ukjent innhold, som brenner. Bildene tyder ikke umiddelbart på store skader. Flere vitner, deriblant avisen Metros reporter på stedet, beskriver at en gjenstand eksploderte eller tok fyr inne på en av de bakre vognene i et T-banetog på District-linjen mellom Wimbledon og Edgware Road på vei mot Parsons Green, skriver NTB.

Metros reporter sier hun så folk med brannskader i ansiktet, minst en av dem med «kraftige brannskader».

Brannvesenet har også startet arbeidet med å evakuere passasjerer fra et tog i nærheten av Parsons Green-stasjonen.

Dagbladet kommer tilbake med mer.