Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helsingborg

Eksplosjon ved politihus i Sverige

Ingen personer skal være skadd.

Eksplosjon: Slik ser innganspartiet til politihuset i Helsingborg ut etter nattens eksplosjon. Området er avsperret og både bombe- og kriminalteknikere er på stedet. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB Scanpix
Eksplosjon: Slik ser innganspartiet til politihuset i Helsingborg ut etter nattens eksplosjon. Området er avsperret og både bombe- og kriminalteknikere er på stedet. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På sine egne hjemmesider skriver politiet i Skåne at det har vært en eksplosjon ved politihuset i Helsingborg natt til onsdag.

De bekrefter at inngangspartiet til politihuset er sprengt, og har fått omfattende materielle skader. Men det er ukjent hva som har detonert.

Ingen personer ble skadd og årsaken til eksplosjonen er fortsatt ukjent, ifølge politiet.

Flere personer meldte fra om et kraftig smell og til Expressen sier pressekontakt for Skåne-politiet, Anna Göransson, at de første meldingene om smellet kom rundt klokka 00.20.

- Det er en veldig alvorlig hendelse, og et angrep på rettsvesenet og demokratiet, sier hun.

Til svenske HD sier én av politimennene, som var tilstede i bygget da eksplosjonen skjedde, at det dreier seg om et kraftig smell.

- Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive det, men det var en skikkelig eksplosjon og et kraftig smell. Da alarmen gikk sikret vi stedet og sjekket at ingen hadde blitt skadd, før vi forlot bygningen, sier Kenneth Andersson i Helsingborg-politiet.

Kontrollerer biler

Videre opplyser politiet om at både redningstjenester, bombe- og kriminalteknikere har blitt tilkalt. I tillegg har de økt overvåkningen og gjennomfører kontroller av trafikanter i og rundt Helsingborg.

Området er avsperret og redningstjenesten jobbet fortsatt på stedet klokka 01.18, ettersom garasjen skal ha blitt fylt av røyk i sammenheng med eksplosjonen.

Klokka 04.22 skriver Skåne-politiet at bombeteknikerne er ferdige, og at området nå skal undersøkes av kriminalteknikere.

Dagbladet følger saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!