KNUSTE RUTER: Flere av bussens ruter har blitt knust. Foto: REUTERS/Ahmed Fahmy
KNUSTE RUTER: Flere av bussens ruter har blitt knust. Foto: REUTERS/Ahmed Fahmy Vis mer

Eksplosjon ved turistbuss i Egypt

Flere personer skal være såret i en eksplosjon ved en turistbuss nær pyramidene i Giza i Egypt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Søndag ettermiddag norsk tid skal det ha vært en eksplosjon ved en turistbuss i nærheten av et nytt museum ved pyramidene Giza i Egypt. Det melder Reuters, som siterer to sikkerhetskilder.

Minst 12 personer skal være skadd, de fleste skal være utenlandske turister, ifølge nyhetsbyrået.

Det er derimot motstridende meldinger på hvor mange som er skadet.

Sky News Arabia skriver at minst 14 personer skal være skadd, men at ikke alle disse er utenlandske turister. Nyhetsbyrået AFP skriver derimot at hele 17 personer skal være skadet, og siterer sikkerhetskilder.

En talsperson for Meryland Tours, som leier bussen fra reiseselskapet Dominant Travels, sier ifølge Sky News at det ikke er snakk om alvorlige skader.

- Mulig veibombe

Et vitne sier til Sky News at eksplosjonen skjedde i det bussen kjørte forbi museet, men dette er ikke bekreftet av myndighetene. Bilder på sosiale medier viser at bussen har fått noen av vinduene blåst ut eller knust, i tillegg til en ødelagt murvegg.

Ifølge egyptiske medier har sikkerhetsstyrker og ambulanser hastet til området hvor eksplosjonen fant sted.

Ingen har foreløpig påtatt seg ansvar for eksplosjonen, som ifølge kilder til The National mest sannsynlig dreier seg om en veibombe.

Andre hendelsen på seks måneder

Angrepet kommer etter at Egypts turismeindustri viser tegn på bedring etter mange dårlige år på grunn av politisk uro og volden som fulgte et opprør i 2011, ifølge nyhetsbyrået AP.

Siden avsettelsen av president Mohamed Mursi i 2013 har militante grupper gjennomført stadige angrep i Egypt, hovedsakelig har dette dreiet seg om islamistgrupper som angriper egyptiske sikkerhetsstyrker, skriver NTB.

Det er også gjennomført flere angrep mot sivile mål, først og fremst mot koptiske kirker og kristne pilegrimer.

Dette er den andre hendelsen som har vært rettet mot utenlandske turister i nærheten av pyramidene på seks måneder. I desember ble tre vietnamesiske turister og deres egyptiske guide drept nær pyramidene i Giza sør for Kairo i et veibombeangrep mot en turistbuss. Elleve turister ble såret.

Dagbladet følger saken.

BUSSEN: Bomben skal ha gått av idet turistbussen passerte museet i Giza, opplyser et øyenvitne. Foto: REUTERS/Ahmed Fahmy
BUSSEN: Bomben skal ha gått av idet turistbussen passerte museet i Giza, opplyser et øyenvitne. Foto: REUTERS/Ahmed Fahmy Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer