Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kina:

Eksplosjonen i kinesisk barnehage skyldtes bombe - mistenkt drept

En mistenkt mann er blant de drepte etter eksplosjonen i en barnehage som kostet åtte mennesker livet og skadde 60.

ANGREP: Politiet har identifisert en mistenkt etter eksplosjonen i en barnehage som kostet åtte mennesker livet og såret omkring 60. Ifølge statlige kinesiske medier er det snakk om et målrettet angrep. Foto: Li Xiang / Xinhua via AP / NTB Scanpix
ANGREP: Politiet har identifisert en mistenkt etter eksplosjonen i en barnehage som kostet åtte mennesker livet og såret omkring 60. Ifølge statlige kinesiske medier er det snakk om et målrettet angrep. Foto: Li Xiang / Xinhua via AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Eksplosjonen som kostet minst åtte personer livet ved inngangen til en barnehage i Fengxian i Kina torsdag, var forårsaket av en bombe. Det melder kinesiske statlige medier fredag morgen.

En mistenkt gjerningsmann skal også være drept, ifølge nyhetsbyrået AFP. Det er ikke oppgitt noe om vedkommendes motiv for angrepet.

NTB skriver at den antatte gjerningsmannen skal være en 22 år gammel mann med helseproblemer som bodde i nærheten av barnehagen i byen Fengxian. Mannen døde selv i eksplosjonen torsdag.

Politiet opplyste natt til fredag at de etterforsker hendelsen som en kriminalsak og har tidligere uttalt at de har identifisert en mistenkt, ifølge en uttalelse fra myndighetene i Xuzhou, gjengitt av Xinhua News Agency.

Tallet på antallet skadde varierer fra 59 til 64. For åtte av dem skal tilstanden være kritisk. Ingen barn eller lærere fra barnehagen skal være blant ofrene, opplyser lokale myndigheter ifølge NTB.

En video publisert av den kinesiske avisa People's Daily og bilder som sirkulerer i mediene viser imidlertid kaotiske scener med barn og voksne liggende på bakken utenfor inngangen til barnehagen. Noen av dem beveget ikke på seg, andre slet med å reise seg, skriver NTB.

BBC meldte torsdag at eksplosjonen fant sted i det skoledagen var over, og barna var på vei ut fra barnehagen.

Hele Norges coronakart