- Eksplosjoner av «bullshit»

President Donald Trump taler til tusenvis av tilhengere som demonstrerer mot resultatet av presidentvalget. Han holder fast ved at han er vinneren av valget.

RASER: Det ser ut til å gå mot valgseier for demokratene i senator-valget i Georgia. Donald Trump beskylder mediene for «fake news». Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

Tusenvis av tilhengere av president Donald Trump er samlet i hovedstaden Washington D.C. for å demonstrere mot valgresultatet.

Nå taler presidenten til folkemengden.

Trump starter med å si at media ikke vil vise den store folkemengden som har møtt opp. Han hevder at hundretusenvis har møtt opp.

- Snu kameraene, og vis hva som egentlig skjer her ute, sier han.

Han går til angrep på media og «big tech», altså de store teknologiselskapene.

- Alle vi her i dag vil ikke se at vår valgseier blir stjålet av en radikal venstre-demokrat, som er hva de gjør, og stjålet av «fake news media». Det er hva de har gjort og hva de gjør. Vi vil aldri gi opp og vi vil aldri erkjenne valgtap. Man gjør ikke det når det er snakk om et ran.

- Svake republikanere

Trump hevder han vant presidentvalget, og at det var en enda større seier enn i 2016. Trump har siden presidentvalget holdt fast ved at valget ble utsatt for svindel og at han er den rettmessige vinneren. Det er ikke lagt fram bevis for dette.

Joe Biden blir etter planen innsatt 20. januar etter å ha vunnet valget med 306 mot 232 valgrepresentanter.

- Forresten, er det noen som tror på at Biden gikk 80 million stemmer, spør han, og publikum svarer« nei!».

Trump hevder også at demokratene i årevis har kommet seg unna med valgsvindel.

- Mens svake republikanere … Det er hva de er. Det er så mange svake republikanere, sier Trump, som også legger til at det finnes mange flotte republikanere.

«Bullshit»

Presidenten mener også at presidentvalget var avgjort allerede klokka 22 på valgdagen.

- Vi ledet i Pennsylvania, Michigan, Georgia, med hundretusenvis av stemmer. Så, seint på kvelden eller tidlig på morgenen, «boom»! Eksplosjoner av «bullshit», sier han til jubel fra publikum.

Det stemmer at presidenten så ut til å ligge godt an da de første valgresultatene tikket inn, men det var også forventet at mange demokrater stemte via posten i årets valg, og disse stemmene tikket derfor inn etterhvert. Litt etter litt tok Joe Biden igjen Trump og endte som valgvinner.

Påtroppende president i USA Joe Biden gikk hardt ut mot Trump-administrasjonen under en pressekonferanse. Vis mer

I kveld skal også valgresultatet godkjennes i senatet. Det skal godkjennes formelt av visepresident Mike Pence. Trump har lagt hardt press på Pence om å nekte å godkjenne Bidens seier.

- Hvis visepresident Mike Pence står opp for oss, kommer vi til å vinne, skrev Trump på Twitter i dag tidlig.

Også i talen sin til tilhengerne i Washington D.C. sier Trump at han håper Pence «gjør det riktige i kveld», men Pence har uttalt at han ikke har myndighet til å forkaste valgmannsstemmene som har gått til Biden.

Avgjørende senatorvalg

Det avgjørende senatorvalget i Georgia kommer også opp i talen. Det ligger an til å gå i Demokratenes favør. Demokraten Raphael Warnock har vunnet det ene senatsvalget, mens Jon Ossoff har i ettermiddag påberopt seg valgseier og dermed den siste senatsplassen.

Ossoff stilte til valg mot den republikanske senatoren David Perdue.

Det ser altså ut som Republikanernes flertall i Senatet ryker, noe som vil være avgjørende for den påtroppende presidenten Joe Biden.

Nå hevder presidenten også at senatorvalget er rigget.

- Disse kjeltringene leker med senator David Perdues stemmer, skriver president Donald Trump på Twitter onsdag ettermiddag, som også omtaler Perdue som en flott fyr.

- Ville bare ikke kunngjøre helt ennå. De har så mange stemmesedler som er nødvendig. Rigget valg!

Meldingen er merket av Twitter: «Denne påstanden om valgjuks er omstridt.»

Kort tid etterpå nevner han altså valget i talen i Washington D.C., hvor han gir støtte til senator Perdue og senator Kelly Loeffler. Sistnevnte stilte til valg mot Warnock.

- Hun har vært … hun har vært så flink. Hun har jobbet så hardt. La oss gi dem en runde applaus, for valget var rigget mot dem. La oss gi henne og David … De hadde aldri en sjanse, sier Trump.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer