Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eksplosjoner i Egypt

Nordmenn rammet av bombe i Egypt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mann mistenkt for å ha deltatt i en bombeeksplosjon mot et turistområdet i Kairo 7. april i år, utløste en bombe og ble drept da han ble forfulgt av polititjenestemenn i dag.

Mannen hoppet ned fra en bro bak det egypitiske museet i Kairo. Han landet ved en bussholdeplass og skadet minst sju mennesker da bomben ble utløst. Minst fire av dem var turister.

Nordmenn rammet

Norske Marius Bjørkhaug var i et museum i nærheten av bombestedet sammen med 17 andre nordmenn.

- Vi hørte det smalt. Vi fikk beskjed at det hadde vært en bombeeksplosjon, og at ingen fikk slippe ut av museet, sier Bjørkhaug til VG Nett.

Han fikk se eksplosjonsstedet på nært hold da han slapp ut av museet og beskriver åstedet som kaotisk med masse politi, ambulanser og brannbiler.

- På gaten lå det flere mennesker dekket med pledd, men det er vanskelig å si om de var døde eller skadet, sier Bjørkhaug til VG Nett.

Angrep turistbuss

KASTET BOMBE: Øyenvitner skal ha forklart at noen kastet en bombe ned fra brua på bildet. Bomben landet ved en bussholdeplass hvor det befant seg mange mennesker. Foto: SCANPIX
KASTET BOMBE: Øyenvitner skal ha forklart at noen kastet en bombe ned fra brua på bildet. Bomben landet ved en bussholdeplass hvor det befant seg mange mennesker. Foto: SCANPIX Vis mer

To timer etter bombeeksplosjonen angrep to kvinner en turistbuss i Sayeda Aisha-området i Kairo. Her ligger flere historiske kirkegårder og moskeer, området er godt besøkt av turister.

De to kvinnene som angrep turistene ble drept av sikkerhetsvakter, men før de bel tatt av dage rakk de å skade minst ti mennesker, flere av dem turister.

Hele Norges coronakart