Eksplosjoner i Jordan og Israel

Raketter avfyrt mot amerikansk marinefartøy og israelsk flyplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er blitt skutt en rakett mot et amerikansk marineskip som ligger til kai i havna Aqaba i Jordan, melder AP. Raketten bommet på skipet og traff i stedet en bygning på kaia der skipet ligger fortøyd.

Det er også blitt skutt mot en israelsk flyplass i nærheten av Eilat. Denne raketten traff i utkanten av flyplassen og gikk i bakken uten å eksplodere, ifølge israelsk politi. Raketten laget et lite krater i veien. En taxisjåfør som passerte akkurat da raketten traff bakken, ble lettere skadet.

Rakettene er blitt skutt ut fra Jordan. Eilat og Aqaba ligger rundt 15 kilometer fra hverandre på hver sin side av grensa mellom de to landene.

- Vi vet ikke hvem som står bak dette angrepet, men jeg er sikker på at Jordan vil gjøre alt de kan for å hindre slike angrep i fremtida sånn som de har gjort tidligere, sier Israels forsvarsminsiter Shaul Mofaz ifølge AP.

FORLOT HAVNEN: Bildet viser USS Ashland under øvelse et ukjent sted. USS Ashland og et annet marinefartøy forlot havnen i Aqaba kort tid etter at raketten traff kaia i nærheten av skipet. Foto: SCANPIX
FORLOT HAVNEN: Bildet viser USS Ashland under øvelse et ukjent sted. USS Ashland og et annet marinefartøy forlot havnen i Aqaba kort tid etter at raketten traff kaia i nærheten av skipet. Foto: SCANPIX Vis mer