Eksplosjoner og kupprykter i Manila

Mens regjeringen og kommunistgeriljaen på Filippinene forsøkte å bli enige om en avtale i Oslo, ble landet søndag rystet av eksplosjoner, kupprykter og en avsatt president som nekter å gi opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I hovedstaden Manila spredte det seg rykter om at tilhengere av den avsatte presidenten Joseph Estrada forberedte et kupp etter at 36 mennesker ble skadd av to eksplosjoner i et overfylt kjøpesenter søndag kveld.

Mest bekymring for regjeringen skaper flere titusener tilhengere av Estrada, som har samlet seg ved en gammel romersk-katolsk kirke i Manila med krav om at han blir gjeninnsatt som president.

Den tidligere skuespilleren ble avsatt i januar og fengslet onsdag, siktet for å ha plyndret til seg 80 millioner dollar fra offentlige midler.

Kupprykter

Politiet kom rask til stede, da to bomber eksploderte i Caloocon-distriktet i Manila, der 36 mennesker ble skadd. Innenriksminister Jose Lina forsikret at bombene ble brukt av en gruppe som forsøkte å rane en gullsmedbutikk i kjøpesenteret og at det ikke var politiske motiver som lå bak.

- Vi vil forsikre opinionen om at politiet og hele regjeringen har kontroll over situasjonen, sa Lina. -La oss bare roe situasjonen litt og ikke få panikk på grunn av det som er skjedd.

Ledelsen i hæren tilbakeviste tidligere på dagen alle rykter om et nær forestående kupp mot president Gloria Arroyo, som overtok etter Estrada i januar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer