Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eksplosjoner og skyting i i by i Nigeria

Mistenker Boko Haram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tungt væpnede personer som mistenkes å tilhøre islamistgruppen Boko Haram, angrep mandag en by i Nord-Nigeria, ifølge den lokale avisen Premium Times.

Angriperne omringet byen Samaturu, som er hovedstaden i delstaten Yobe, og vitner forteller om skyting og eksplosjoner.

- Det er som om de har omringet alle oss her. Det høres eksplosjoner og kraftig skyting. Vi ligger alle på gulvet med våre familier, sier innbyggeren Yaya Haruna til avisen.

Militæret har sendt ut bakkestyrker og fly mot byen.

- Vi er fortsatt under angrep, sier politimester Marcus Danladi i delstaten Yobe.

Angrepet mandag er det siste av en rekke bombeangrep i Nord-Nigeria den siste tiden som Boko Haram mistenkes å stå bak. Fredag ble flere titalls mennesker drept da flere bomber rammet en moské i byen Kano i delstaten med samme navn. Det er uklart hvor mange personer som ble drept i angrepet. Anslagene varierer fra minst 100 og 135 sårede til politiets tall på 36 drepte.

Torsdag ble 35 personer drept av en eksplosjon nær en militær kontrollpost i byen i byen Mubi i delstaten Adamawa.

To dager før angrepet der ble mer enn 40 personer drept i Maiduguri i nabodelstaten Borno da to selvmordsbombere angrep et folksomt marked der. Og mandag tok tungt væpnede opprørere, som var utkledd som handelsfolk, kontroll over byen Damasak i samme delstat.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling