Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Eksplosjoner og skyting ved luksushotell i Manila

Kommer etter harde kamper mellom regjeringsstyrker og islamister sør i landet. Politisjef sier det ikke dreier seg om terror.

POLITIET PÅ PLASS: Store politistyrker er på plass ved Resorts World Manila i forstaden Pasay. Foto: Ezra Acayan / EPA / NTB Scanpix
POLITIET PÅ PLASS: Store politistyrker er på plass ved Resorts World Manila i forstaden Pasay. Foto: Ezra Acayan / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Ifølge Sky News sier Filippinenes øverste politisjef Ronald dela Rosa at det ikke dreier seg om terror. Ifølge CNN Philippines sier dela Rosa at én væpnet mann med «utenlandsk utseende» stormet komplekset, satte fyr på spillebord og tok med seg sjetonger for millioner av kroner, men ingen ble skutt. Ifølge Reuters sier militæret i 22-tida norsk tid at situasjonen er under kontroll.

(Dagbladet): Ifølge CNN Philippines er eksplosjoner og skyting hørt ved luksushotellet Resorts World Manila i Manila-forstaden Pasay. Politi, brannvesen og sikkerhetsstyrker er på plass.

Resorts World Manila er et stort kompleks som huser fire hoteller, et kasino, et kjøpesenter, kinoer, restauranter, nattklubber og et teater.

Ifølge Manila Standard har vitner fortalt at væpnede og maskerte angripere stormet komplekset rundt midnatt lokal tid (18-tida norsk tid). De skjøt på folk og satte fyr på møblementet. Flere skal være skadd, og to timer seinere skal flere personer fremdeles være fanget innendørs.

Ifølge ubekreftede meldinger har angripere ropt slagord fra Den islamske stat (IS). Rita Katz i den private overvåkingsgruppa SITE melder at en filippinsk IS-sjef som er stasjonert i den beleirede sørlige byen Marawi, tillegger «ensom-ulv-soldater fra Kalifatet» ansvaret for angrepet.

I 20.40-tida norsk tid melder CNN Philippines at situasjonen er i ferd med å stabilisere seg. Politiet arbeider fremdeles med å få skadde ut fra Resorts World Manila.

De siste dagene har harde kamper foregått i Marawi, der minst 70 000 innbyggere er drevet på flukt etter at væpnede menn med IS-flagg inntok byen i forrige uke. Seinest i dag ble elleve regjeringssoldater drept i et luftangrep fra egne styrker, ifølge CNN.

Skulle det vise seg å være islamister som står bak angrepet i Manila, betyr det en spredning av konflikten mellom islamister og regjeringsstyrkene. Tidligere har trefninger i all hovedsak foregått sør i landet.

Filippinenes president Rodrigo Duterte er ikke i tvil om at IS står bak, og sa tidligere i dag at Isnilon Hapilon, IS-«emiren» for Sørøst-Asia, har planlagt den siste offensiven lang tid i forveien.

Dagbladet følger saken.

Hele Norges coronakart