Eksplosjoner på industriområde i Bergen

Ber folk holde seg unna området.

EKSPLOSJONER: Torsdag ettermidag har det vært flere eksplosjoner i et industriområde på Toppe i Åsane. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
EKSPLOSJONER: Torsdag ettermidag har det vært flere eksplosjoner i et industriområde på Toppe i Åsane. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Politiet har fått melding om flere eksplosjoner på et industriområde på Toppe i Åsane. De skriver at det foreløpig er ukjent hva som har skjedd.

Det er opprettet sikkerhetssone på 300 meter rundt stedet.

- 16.12 fikk vi meldingen inn til oss. Det er foreløpig ikke avklart hva som har skjedd der ute, og ikke meldt om personskade så langt, men vi har ikke oversikt ennå, sier operasjonsleder Arve Samsonsen i Vest politidistrikt til Dagbladet.

- Det er sperret av en sikkerhetssone på 300 meter, og det pågår nå arbeid, hvor brannvesenet kjøler ned noen gassflasker med acetylen som befinner seg der, sier Samsonsen.

HOLDE SEG UNNA: Politiet oppfordrer folk til å holde seg unna området. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
HOLDE SEG UNNA: Politiet oppfordrer folk til å holde seg unna området. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Det er et industriområde, med noen boliger i nærheten. Politiet er usikre på hvor stor eksplosjonsfaren er.

- Vi har foreløpig ikke oversikt over hva som befinner seg i området, så det er derfor vi har opprettet sikkerhetssonen, sier han.

Han opplyser at det er mye røyk på stedet, og at politiet nå jobber med å få oversikt over situasjonen.

Brannvesenet opplyser at brannen er under kontroll, men oppfordrer fortsatt folk til å holde vinduer og dører lukket da det er store mengder svart røyk på området.

Vaktkommandør Helge Lund i brannvesenet sier til Dagbladet at folk må holde god avstand og at nødetatene rykket ut med flere patruljer.

- Det er ingen spredningsfare nå, og det er heller ikke meldt om personskader.

Årsaken til eksplosjonene er foreløpig er ukjent.

Dagbladet følger saken.