Eksplosjoner ryster Stockholm

Brann i industrilokaler - hundretalls evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flere hundre mennesker måtte evakueres da det sent i går kveld tok fyr i industrilokaler i Trollbäcken, utenfor Stockholm, melder Aftonbladet.

Bygningen som brant brukes som lager for svovelsyre, lut, acetylen og andre giftige gasser, og ligger i et tettbebygd villaområde.

Det er foreløpig bare meldt om én person skadd i brannen, som startet rundt halv ti-tiden i går kveld.

Flammene sto 15 meter opp i lufta, og tykk, giftig røyk strømmet ut over hele Tyresö-området i Trollbäcken.

Måtte evakuere

Brannvesenet så ingen annen utvei enn å evakuere området.

- Det er stor fare for at metallgjenstander kan fly avgårde mer enn 300 meter, sier brannsjef Stefan Björkvist til Expressen.

- Grunnen til at vi evakuerer er den enorme røykutviklingen og eksplosjonsfaren fra gassflaskene, sier Anders Edstam, branningeniør i Södertörn.

MÅTTE EVAKUERE OMRÅDET:  Politiet evakuerte hundrevis av personer fra villaområdet rundt industrilokalet som sto i brann. Foto: Scanpix
MÅTTE EVAKUERE OMRÅDET: Politiet evakuerte hundrevis av personer fra villaområdet rundt industrilokalet som sto i brann. Foto: Scanpix Vis mer

Fortsatt stor eksplosjonsfare
På grunn av eksplosjonsfaren kunne heller ikke brannmannskapet slippes inn i lokalet.

I dag tidlig jobbet fremdeles rundt 20 brannmenn med med brannen, men det er umulig å slippe til i slukningsarbeidet. Eksplosjonrisikoen kommer til å være svært høy de neste 20 timene, og redningsmannskapene arbeider først og fremst for å hindre at brannen sprer seg.

Dermed vil ikke folk slippes tilbake til hjemmene sine før tidligst i kveld.

Eksplosjoner ryster Stockholm
BRENNER VILT: Lokalet skal få brenne ned til grunnen. Faren for nye eksplosjoner er for stor til å sende inn brannmannskapene.