Eksplosjoner rystet Kabul

To kraftige eksplosjoner rystet mandag kveld Afghanistans hovedstad Kabul, men det er ikke meldt om drepte eller sårede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge øyenvitner fant eksplosjonene sted med bare minutters mellomrom, den ene i nærheten av utenriksdepartementet og den andre vest for flyplassen.

Politikilder opplyste at det ble skutt to raketter fra et sted øst for byen, og jagerfly fra den amerikanske Bagram-basen var kort tid etter på vingene over byen.

Ingen av mandagens eksplosjoner fant sted i nærheten av stedet der det afghanske storrådet Loya Jirga sitter samlet.

De 500 utsendingene er samlet i et stort telt ved en teknisk høyskole vest for Kabul, omgitt av omfattende sikkerhetstiltak. Norske soldater er blant dem som står for vaktholdet.

Loya Jirga skal de neste ukene diskutere en ny grunnlov for Afghanistan, og det er blant annet ventet kraftig debatt om president Hamid Karzais ønske om mer makt. Kritikerne mener at mesteparten av innflytelsen bør ligge hos nasjonalforsamlingen.

I åpningstalen søndag sa Karzai at det er nødvendig at presidenten får mye makt på grunn av de mange årene med borgerkrig.

Talsmenn for det gamle Taliban-regimet kunngjorde nylig at alle som deltar i storrådet risikerer represalier. Det var på forhånd frykt for at opprørerne vil trappe opp angrepene i forbindelse med møtet i Kabul.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer