SKADD:  En mann blir trillet inn på sykehus i Mombasa med skader etter en av eksplosjonene i den kenyanske havnebyen lørdag. Foto: AP/NTB Scanpix.
SKADD: En mann blir trillet inn på sykehus i Mombasa med skader etter en av eksplosjonene i den kenyanske havnebyen lørdag. Foto: AP/NTB Scanpix.Vis mer

Eksplosjoner ved turisthotell og busstasjon

Minst tre drept i Mombasa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst tre mennesker ble drept og flere er såret i to eksplosjoner i den kenyanske havnebyen Mombasa lørdag.

Den ene skjedde ved det velkjente strandhotellet Reef Hotel Nyali i bydelen Nyara. Den andre eksplosjonen skjedde i Mwembe Tayari-området, som ligger nærmere sentrum av millionbyen, opplyser krisesenteret i landet.

Ingen har tatt på seg skylden for eksplosjonene.

— Vi har to hendelser. En på busstasjonen, der tre mennesker mistet livet. I den andre, som skjedde ved et hotell i Nyari, ble ingen såret, sier en politimann til nyhetsbyrået AFP.

Kenya har den siste tiden blitt rammet av en rekke angrep der skytevåpen og granater har blitt benyttet. Angrepene har skjedd i både hovedstaden Nairobi og i Mombasa, som er landets nest største by.

Myndighetene har sagt at den al-Qaida-tilknyttede islamistgruppen al-Shabaab har stått bak tidligere angrep.

Kenya sendte soldater til det sørlige Somalia i 2008 for å bekjempe gruppen.

Al-Shabaab har blant annet tatt på seg ansvaret for angrepet mot Westgate-kjøpesenteret i Nairobi i fjor, der 67 mennesker ble drept.

Den store, muslimske minoritetsbefolkningen langs kysten har vært et godt rekrutteringsområde for islamistbevegelsen, siden mange muslimer føler seg marginalisert av den kristendominerte regjeringen i landet.

(NTB-Reuters-AFP).