Eksplosjonsalarm avblåst i Rogaland

Mistenkelig flaske merket nitroglyserin ble uskadeliggjort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): IVAR gjenvinningsstasjon Forus utenfor Stavanger ble torsdag ettermiddag sperret av etter at det ble funnet en flaske merket med det svært ekplosive stoffet nitroglyserin.

I 15-tida ble den mystiske flasken uskadeliggjort, og sprengningsalarmen avblåst, ifølge Aftenbladet.no.

- Vil vil mest sannsynlig ikke etterforske saken videre, med mindre noen melder seg, sier  Olaug Bjørnsen, innsatsleder på stedet., til avisa. 

Sprengningseksperter fra Oslo ble tilkalt for å sikre stoffet.

- Det er funnet en flaske. Det står nitroglyserin på flaska, men vi er ikke sikre på hva den inneholder. For å være på den sikre siden har vi sperret av området med en radius på cirka 100 meter, sier operasjonsleder Geir Gjesdal i Rogaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet vet ikke hvem som har levert flasken.

- Vi er interessert i å komme i kontakt med den som har levert den, så vi kan komme til bunns i hva flaska inneholder, sier Gjesdal.

hjemmesidene til IVAR blir det lagt ut informasjon om saken:

«Politiet har stengt gjeninningsstasjonen på Forus fordi det er innlevert ei flaske med det svært eksplosive stoffet nitroglyserin. Flaska som ble funnet blant det innleverte avfallet inneholder omlag en liter av stoffet. Kunder blir omdirigert til gjenvinningsstasjonen på Sele.» opplyser selsakpet.

Politiet fikk melding om den mistenkelige flaska i 08-tida i dag og hele anlegget ble evakuert.