- Eksplosjonsartet brann i fabrikkbygg i Oslo

Politiet advarer mot giftig røyk og ber folk som bor i nærheten lukke vinduene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brannmannskapene kjemper tirsdag morgen fortsatt mot brannen hos bilopphoggeriet Brødrene London i Oslo. Røyken fra brannen inneholder en rekke miljøgifter.

Politiet sier røyken fra brannen, som er synlig over store deler av Oslo, er giftig og de ber folk som bor i nærheten lukke vinduene.

- Det er en omfattende røykutvikling og det brenner fortsatt. Røyken er ikke sunn og folk bør lukke vinduer om de kjenner noe til røyken, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til NTB tirsdag morgen.

Arbeidsplasser berørt Han opplyser også at flere arbeidsplasser i området vil være utilgjengelig tirsdag på grunn av brannen, men hvor mange som berøres er ikke klart.

Brann- og Redningsetaten i Oslo fikk melding om brannen klokka 22.32. Brannvesenet opplyser til Dagbladet ved 00.30-tida at de ikke er i nærheten av å få slukket brannen. Det er ikke meldt om noen skadde i forbindelse med brannen.

-  Vi har ikke fått inn meldinger om at det er noen personskader, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt Tor Gulbrandsen, til Dagbladet.

Giftig gass Det kan være mindre mengder med gass i bygget, men det skal foreløpig ikke være aktuelt å evakuere.

Det siver fortsatt røyk ut fra anleggsområdet.

- Det er et bilopphuggeri så det er jo mye kjøretøyer, drivstoff, gass og veldig mye ting som avgir giftig røyk. Så den røyken som kommer opp her er særdeles giftig. Vi har foreløpig ikke evakuert noe. Vi følger med på røyken og varsler fortløpende dersom vi ser behov for det, sier innsatsleder Torgeir Brenden i Oslo politidistrikt, ifølge NRK.

 BRANN:  Dette bildet viser brannen fra Tveita og tett røyk som sto ut fra lagerbygningen. Foto: Kine Siksjø.
BRANN: Dette bildet viser brannen fra Tveita og tett røyk som sto ut fra lagerbygningen. Foto: Kine Siksjø. Vis mer

Politiet opplyser til Dagbladet at de mener å ha kontroll over spredningsfaren.

Brødrene London Administrasjonsbygget som er fullstendig overtent har en grunnflate på 700 kvadratmeter per etasje og er tilknyttet bilopphuggeriet Brødrene London AS.

Dagbladet har vært i kontakt med Jack Eddy London (63), daglig leder og styreleder i Brødrene London AS, som ikke hadde mulighet til å kommentere saken.

Heller ikke Thomas London (39) kunne kommentere brannen ved 2325-tida.

 POLITI OG BRANNVESEN:  På stedet for å få kontroll på brannen. Foto: Daniel Laabak.
POLITI OG BRANNVESEN: På stedet for å få kontroll på brannen. Foto: Daniel Laabak. Vis mer