Eksplosjonsfare: ti boliger evakuert etter låvebrann

På Helgelandsmoen i Buskerud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ti husstander er tidlig langfredag morgen fortsatt evakuert på grunn av eksplosjonsfare etter at det brøt ut brann i en låve på Helgelandsmoen i Bukserud skjærtorsdag kveld.

Det var ikke folk eller dyr i låven da brannen startet.

Låven var fullstendig overtent, opplyser politiet. Det er opprettet en sikkerhetssone på 300 meter rundt låven, blant annet på grunn av en gassflaske som befinner seg inne i det brennende bygget.

- Det jobbes med å kartlegge hvor en flaske med acetylengass befinner seg. Noen komposittflasker har gått av, mens brannvesenet jobber med å kjøle ned en dieseltank på 2 000 liter. Det er ikke noen stor fare for at dieseltanken skal gå i lufta, sier operasjonsleder Thov Thorsrud i Sør-Øst politidistrikt til NTB.

Han forteller at brannvesenet også har spylt et hus i nærheten av låven for å kjøle det ned, men at det ikke er fare for at huset skal ta fyr.

Flere beboere i nærheten av låven måtte natt til fredag evakueres på grunn av brannen. Sju av disse ble flyttet til et hotell, mens noen fant annet opphold.

Ett døgn
Ved 04-tiden fredag morgen opplyser politiet at personer fra tre husstander kan flytte hjem, men at ti adresser må forbli evakuerte på grunn av eksplosjonsfare.

- Dette kan ta noe tid. Dersom det ikke blir en avklaring rundt acetylenflasken, kan det ta opptil 24 timer før evakueringen oppheves, sier Thorsrud.

Én person ble sendt til legevakt etter å ha pustet inn røyk, men ingen ble skadd på grunn av brannen. Det var heller ikke dyr i låven.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram