Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ekspoliti tilsto besittelse av grove overgrepsbilder

Ekspolitimannen (51) erkjente at han i strid med vilkårene for å bli løslatt fra forvaring på nytt hadde lastet ned grove overgrepsbilder av barn.

BILDER AV TORTURERTE BARN: En tidligere politimann tilsto å ha lastet ned grove overgrepsbilder av barn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BILDER AV TORTURERTE BARN: En tidligere politimann tilsto å ha lastet ned grove overgrepsbilder av barn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere politimannen møtte i Gjøvik tingrett tirsdag, tiltalt for brudd på vilkårene for løslatelse fra forvaring. Han erkjente skyld etter straffepunktene og omtalte handlingene som en mani, skriver Bergens Tidende.

Bare dager etter at han slapp ut etter minstetiden på sju år av forvaringsstraffen, registrerte Microsoft i USA at noen med hans IP-adresse lastet opp overgrepsbilder på internett. En ny etterforskning mot den tidligere politimannen i Hordaland førte til nye funn av grove overgrepsbilder som skildret mishandling og tortur av barn.

- Det var en spenning knyttet til hva som finnes på nettet. Jeg benekter ikke at det også var en seksuell nysgjerrighet. Men det blir litt ufarliggjort når man sitter i sin egen stue. Jeg så på noen bilder, slettet, og så kom det nye, sa 51-åringen.

I en gjemt PC som politiet først fikk overlevert i november i fjor, fant påtalemyndigheten 2.700 nye bilder og videoer som ekspolitimannen hadde lastet ned i den korte tiden han var løslatt.

- Det er bilder av torturerte, lemlestede og døde barn, sa statsadvokat Benedicte Hordnes og advarte retten mot å «se uforvarende» på bildene.

Før løslatelsen i 2016 ble ekspolitimannen omtalt som en mønsterfange. Dersom han ikke var blitt pågrepet for nye forhold i prøvetiden, ville forvaringsstraffen vært ferdig sonet nå.

Nå vil i stedet påtalemyndigheten legge ned påstand om forlenget forvaring i fem nye år.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!