Ekspolitikere i Oslo fikk for mye i etterlønn

Fikk full etterlønn fra Oslo kommune samtidig som de mottok ny lønn og pensjon.

FIKK IKKE SKJEMA: Per Ditlev-Simonsen. Foto THOMAS RASMUS SKAUG/Dagbladet
FIKK IKKE SKJEMA: Per Ditlev-Simonsen. Foto THOMAS RASMUS SKAUG/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om forretningsutvalget i kommunens bystyre i slutten av januar sendte ut en pressemelding som kunne tolkes som at alt var i skjønneste orden, viser undersøkelser som VG har gjort, at det har forekommet en lukrativ etterlønnspraksis i hovedstaden.

Flere hundre tusen kroner er betalt ut for mye, og mange ekspolitikere har måttet betale tilbake titusener av kroner, skriver avisen.

Ifølge VG fikk både Berit Jensen Riis (Frp), SVs Knut Even Lindsjørn og Venstres Kjell Veivåg for mye, men ifølge administrasjonen har ingen av de tre brutt reglene, siden pengene ble betalt tilbake innen etterlønnsperiodens utløp.

Ordfører Fabian Stang legger ikke skjul på at han ønsker et annet system enn dagens, der avgåtte politikere i praksis får utbetalt etterlønn helt automatisk.

- Jeg mener de som skal over på pensjon, skal over fra dag én, sier Stang.

Tidligere ordfører Per Ditlev-Simonsen (H) fikk full etterlønn i tre måneder da han gikk av i 2007. Selv forteller han at han hadde andre inntekter i perioden, men først da VG tok kontakt i forrige uke, ble han bedt om å levere inn inntektsopplysningene til kommunen.

- Kommunen forteller meg nå at jeg skulle mottatt et skjema, som jeg ikke har fått. Jeg har gått ut fra at kommunen har gjort dette på rett måte. Nå har jeg bedt om at de ser på det, så vi kan rette det opp hvis noe er galt, sier Ditlev-Simonsen.

(NTB)