Ekspolitimann i retten for svart arbeid i ambassadesaken

Skal ha tjent 2,4 millioner uten å betale skatt.

JOBBET SVART: I 2010 avslørte TV 2 at flere tidligere politimenn jobbet svart for den amerikanske ambassaden. Etter det er det blitt kjent at skattemyndighetene fant at flere titalls personer har arbeidet ved ambassaden uten å betale skatt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
JOBBET SVART: I 2010 avslørte TV 2 at flere tidligere politimenn jobbet svart for den amerikanske ambassaden. Etter det er det blitt kjent at skattemyndighetene fant at flere titalls personer har arbeidet ved ambassaden uten å betale skatt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tidligere politimann i 70-årene møter torsdag i Drammen tingrett for en tilståelsesdom.

Politiet mener å kunne bevise at mannen i mange år arbeidet svart i den amerikanske ambassaden. Til sammen skal han ha tjent 2,4 millioner kroner uten å ha betalt skatt.

- Det begynte tidlig på 2000-tallet og pågikk i mange år. Mannen har ikke innberettet inntektene, sier politijurist Hans Lyder Haare i Søndre Buskerud politidistrikt til Drammens Tidende.

Han mener det er opplagt at siktede burde skjønne at det han gjorde var ulovlig.

Mannen har vært pensjonert i mange år. Hva han arbeidet med på ambassaden er uvisst, men han har tidligere vært daglig leder i et sikkerhetsselskap som nå er konkurs.

I 2010 avslørte TV 2 at flere tidligere politimenn jobbet svart for den amerikanske ambassaden.

Etter det er det blitt kjent at skattemyndighetene fant at flere titalls personer har arbeidet ved ambassaden uten å betale skatt.

I alt 18 saker skal ha blitt vurdert som så alvorlige at de er politianmeldt. Gjeldende sak er en av disse. Det har allerede falt dom mot en av mennene. Follo tingrett dømte ham til 36 dagers fengsel. Det er ventet at påtalemyndigheten kommer til å anke denne dommen.

(NTB)