Ekspolitimann tiltalt for overgrep mot sjuåring

Mannen i 50-årene skal ha forgrepet seg på datterens venninne i Pirbadet i Trondheim.

BRUKT SJUÅRING:  Den tidligere politimannen skal ha forgrepet seg på datterens venninne på sju år på et toalett i Pirbadet i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / NTB SCANPIX
BRUKT SJUÅRING: Den tidligere politimannen skal ha forgrepet seg på datterens venninne på sju år på et toalett i Pirbadet i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trondheim (NTB): Mannen skal ved to anledninger ha forgrepet seg på jenta, hvorav ett av overgrepene ble filmet. I tillegg er han tiltalt for anskaffelse, besittelse og produksjon av overgrepsbilder, skriver Adresseavisen.

Det første overgrepet skal ha funnet sted på Pirbadet i Trondheim i oktober i fjor. Mannen dro til badet sammen med sin datter og hennes jevnaldrende venninne.

- Venninnen var sju år på dette tidspunktet. Vi mener at det første overgrepet fant sted på et toalett i tilknytning til garderobene hvor mannen og jenta var alene, sier aktor i saken, statsadvokat Eirik Lereim.

Det andre skal ha funnet sted på et kontor i mannens hjem få timer etter.

- Dette ble tatt opp på film. Vi har ikke holdepunkter for at tiltalte hadde tenkt å distribuere materialet, sier han.

Da mannen ble pågrepet, ble det funnet overgrepsbilder på datamaskinen hans. Materialet var lastet ned fra internett og en del var slettet eller forsøkt slettet. Ifølge tiltalebeslutningen ble det funnet 4.856 bilder og 45 filmer på maskinen.

- Saken er blitt etterforsket bredt i og med det store databeslaget. Vi har ikke holdepunkter for at han er del av noe nettverk, sier statsadvokaten.

Saken skal opp for Sør-Trøndelag tingrett.

(NTB)