Eksportrådets toppsjefer på sex-klubb

Etter en mottakelse hos Norges ambassadør i Manila i februar 1998, dro flere toppsjefer i Eksportrådet på sex-klubb med representanter fra norsk næringsliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øyenvitner Dagens Næringsliv har snakket med, sier toppsjefenes opptreden på Mogambo Bar ikke var i tråd med Eksportrådets regler for etikk og passende oppførsel.

Eksportrådets administrerende direktør Per Andreas Vogt var med sammen med regiondirektør Theis Ulriksen og stasjonssjefen i Manila. Vogt hevdet i NRK i går at det ikke var en sex-klubb de hadde vært på.

- Visste ikke

Til Dagbladet sier han at han ikke følte seg komfortabel i baren, men at følget bare hadde tatt noen øl, pratet litt og gått igjen.

- Jeg oppfattet det ikke som en sex-klubb, det var i alle fall ikke derfor vi gikk dit.

- Jeg var invitert av representanter for norsk næringsliv til å gå ut og ta en øl etter den offisielle middagen. Jeg hadde aldri vært i Manila før, og visste ikke hvilken bar vi skulle til, sier han.

Ikke hyggelig

Sjefredaktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv sa i Dagsnytt 18 i går at i Mogambo Bar byr prostituerte kvinner seg fram ved disken, damer spaserer nakne rundt i lokalet, og du kan drikke vodka av kroppen på dem. Baren er og omtalt i «World Sex Guide» og «A Gentlemans Guide To Nightlife In Manila».

Vogt sier han ikke så noe til prostituerte ved bardisken, og at han heller ikke så nakne damer i lokalet.

- Jeg så jo at dette var en klubb, og ikke en bar av det vanlige slaget. Jeg syntes ikke det var en hyggelig situasjon, men var invitert som gjest. Dette var i Østen, og da skjer dette på deres premisser. Men jeg ville foretrukket å gå et annet sted, sier direktøren.