Ekspresident til Dagbladet: Vil utlevere Farouk

Jemens tidligere president Ali Nasser Mohamed sier at rettferdigheten må skje fyllest i Martine-saken.

SIKTET: Rikmannssønnen Farouk Abdulhak er etterlyst, men nekter å reise til Storbritannia. Den våpeninteresserte, unge mannen er her avbildet med en pistol, foran PC-skjermen sin. Foto: Privat
SIKTET: Rikmannssønnen Farouk Abdulhak er etterlyst, men nekter å reise til Storbritannia. Den våpeninteresserte, unge mannen er her avbildet med en pistol, foran PC-skjermen sin. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet kan i dag avsløre at det helt på høyeste nivå i opposisjonen i Jemen foreligger planer om å utlevere Farouk Abdulhak til Storbritannia om det blir et maktskifte i landet.

Borgerkrigen herjer nå i Jemen. Dagbladet vet at mektige krefter har engasjert seg i Martine-saken, og at saken kan bli viktig for å få vestlig goodwill i tilfelle et regimeskifte i Jemen.

I dette eksklusive intervjuet med Dagbladet, sier Sør-Jemens tidligere president - nå respektert leder blant de opposisjonelle i landet - at han vil sørge for at Farouk må for retten i Storbritannia.

- Først vil jeg utbringe mine kondolanser til Norge etter det forferdelige, terrorangrepet 22. juli, sier ekspresident Ali Nasser Mohamed. - Bør overgi seg

- Jemen er et land basert på tro og visdom. Vi vil ta hånd om denne saken, og slutte å misbruke det gode forholdet mellom det jemenittiske og det norske folk, og regjeringene i Jemen og Norge, sier ekspresidenten til Dagbladet.

Han slår fast at den jemenittiske regjeringen og det jemenittiske folk bør respektere britiske og nasjonale lover og utleveringsavtaler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer