Ekspresidenten er siktet for medvirkning til drap på 850 personer

Lørdag faller dommen i ankesaken til Egypts tidligere president Hosni Mubarak.

SVIKTENDE HELSE: Egypts tidligere president, Hosni Mubarak (86), er siktet for medvirkning til drap på demonstranter i 2011. I august i år ble han overført fra fengsel til et militærsykehus i Kairo grunnet sviktende helse. Foto:Amr Nabil/Scanpix/AP
SVIKTENDE HELSE: Egypts tidligere president, Hosni Mubarak (86), er siktet for medvirkning til drap på demonstranter i 2011. I august i år ble han overført fra fengsel til et militærsykehus i Kairo grunnet sviktende helse. Foto:Amr Nabil/Scanpix/APVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mubarak ble dømt til livsvarig fengsel i 2012, blant annet for medvirkning til drap på demonstranter i 2011. Rundt 850 personer mistet livet i demonstrasjonene som førte til presidentens avgang.

I januar i 2013 godtok Egypts høyesterett Mubaraks anke, etter at det ble påpekt store svakheter ved dommen.

I mai i år ble Mubarak i en annen sak dømt til tre års fengsel for korrupsjon. Hans sønner Alaa og Gamal ble i samme sak også dømt til fire års fengsel hver, for «tyveri av offentlige midler».

Den 86 år gamle tidligere presidenten ble i august overført fra fengsel til et militærsykehus i Kairo grunnet sviktende helse.

(NTB)