Ekspressfødsel på toget

Plutselig gikk vannet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For de aller fleste gravide må tanken på å føde på et tog fortone seg som et mareritt. Men nettopp det skjedde med den kinesiske kvinnen som var på vei fra Kinas nordlige Shandong-provins på vei sørover til Zhejang-provinsen.

Mens ekspresstoget suste sørover hørte plutselig medpassasjerer en kvinne som stønnet kraftig. Så la hun seg ned på setet.

Fortvilte vaktmannskaper på toget forsto raskt at fødselen allerede var i gang, og etterlyste medisinsk personell over høyttaleranlegget på toget. Heldigvis var det fire leger og en fødselslege på det samme toget, og i løpet av noen få minutter var kupeen gjort om til fødestue.

Fødselen var over på førti minutter, skriver nyhetsbyrået AP. Tilfeldigvis tøffet toget inn på stasjonen i Jinan i samme øyeblikk, og både den nyfødte jenta og moren ble kjørt til medisinsk kontroll på nærmeste sykehus.

FØDTE PÅ TOGET: Den kinesiske kvinnen overrasket i hvert fall sine medpassasjerer da vannet plutselig gikk på ekspresstoget mellom Shandong og Zhejang. Foto: AP
FØDTE PÅ TOGET: Den kinesiske kvinnen overrasket i hvert fall sine medpassasjerer da vannet plutselig gikk på ekspresstoget mellom Shandong og Zhejang. Foto: AP Vis mer